Rămâi conectat

Actualitate

Peste 200 de polițiști din Alba la datorie de Anul Nou

Bogdan Presecan

Publicat

în

Poliţia din judeţul Alba a fost la datorie cu ocazia Crăciunului, pentru ca cetăţenii să se poată bucura în linişte de această Sărbătoare.

Potrivit unuii comunicat remis presei de IPJ Alba, “în continuare, peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic în stradă pentru ca Anul Nou şi minivacanţa din perioada următoare, să fie petrecute fără evenimente negative .

În perioada 25-29 decembrie a.c., poliţiştii au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au constatat 24 de infracţiuni, dintre care 9 de natură judiciară, 8 la regimul circulaţiei rutiere, 3 de natură economico-financiară şi 4 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Din totalul infracţiunilor, 17 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 566 de sancţiuni, în valoare de 195.610 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 350 lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 4 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 491 pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În continuate, peste 200 de poliţişti vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.”

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

–    Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!

–    În cazul în care plecaţi de acasă, verificaţi dacă aţi luat toate măsurile de siguranţă a locuinţei (geamuri închise, uşi încuiate);

–    Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autovehiculului şi dotaţi-l corespunzător pentru sezonul rece;

–         Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi nu lăsaţi în interiorul acestuia obiecte de valoare sau documente;

–         Nu conduceţi autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice şi adaptaţi întotdeauna viteza la condiţiile de drum, trafic şi meteo;

–         Nu exageraţi cu alcoolul iar pe cei care au consumat prea mult şi au tendinţe de agresivitate, nu-i încurajaţi, evitaţi-i!

–       supravegheaţi copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

–      În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii din Alba, urează tuturor cetățenilor un An Nou fericit !

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea