Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 200 de cai sălbatici din Pădurea Letea ar fi fost capturaţi şi vânduți la abator: Aproximativ 100 ar mai fi în libertate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții unui grup de inițiativă pentru salvarea cabalinelor susțin că sute de cai sălbatici din pădurea Letea, arie protejată de interes naţional, au fost capturaţi şi vânduți la abator.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totul cu „binecuvântarea” autorităţilor, care, deşi au fost sesizate despre ceea ce se întâmplă în Deltă, nu au luat măsuri. Poliţiştii au transmis că „cele sesizate nu se confirmă”. Reprezentanții DSV Tulcea spun, la rândul lor, că au verificat un transport, iar caii erau microcipați şi aveau proprietar. Au dat totuşi o amendă de 6 mii de lei, pentru lipsa documentelor de transport.

Aceste imagini au fost surprinse la sfârșitul lunii octombrie în zona Kilometrul 54, din Delta Dunării. Au fost filmate de reprezentanții unui grup de inițiativă, special creat pentru a salva frumoasele cabaline din Pădurea Letea, cea mai veche rezervație naturală din ţară. Se vede cum zeci de cai sunt înghesuiți pe o barjă, pentru a fi mai apoi transportați pe Dunăre. Voluntarii susțin că aceștia au fost capturați din pădurea Letea, ilegal, şi duşi în abatoare unde au fost sacrificați.

Cel puţin trei astfel de transporturi ar fi fost făcute doar în ultimele patru săptămâni, susţine reprezentanta Grupului de Iniţiativă. Toate au fost filmate, iar unele înregistrări au ajuns la poliţie şi la Direcţia Sanitar Veterinară.

Polițiștii fac şi ei verificări. Dacă iniţial au transmis că „cele sesizate nu se confrimă,” ulterior şi-au schimbat declaraţia.

Reprezentanţii SOS Caii Deltei susţin că cel puţin 250 de cai sălbatici au fost ucişi în acest mod, iar în libertate au mai rămas aproximativ 100.

Sursa: stiri.tvr.ro

Foto: discoverdobrogea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea