Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste 180 de polițiști pregătiți, zilnic, să asigure ordinea și liniștea publică în mini-vacanță: Recomandările IPJ Alba pentru prevenirea evenimentelor negative

În mini-vacanță un efectiv de peste 180 de polițiști sunt pregătiți să asigure liniștea și ordinea publică. IPJ Alba a transmis și un set de recomandări pentru a preveni evenimentele negative.

În perioada 30 aprilie – 6 mai, polițiștii din județul Alba vor acționa cu efective suplimentare, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În perioada minivacanței prilejuită de Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai și de Sărbătorile Pascale ortodoxe și greco-catolice, polițiștii din Alba vor fi la datorie, în slujba comunității, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, astfel încât toți cetățenii din județul nostru să petreacă în siguranță.

Au fost luate măsuri pentru intensificarea acțiunilor astfel că, peste 180 de polițiști vor fi pregătiți, zilnic, să intervină pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice și din alte structuri vor acționa în locurile aglomerate, în zonele turistice, în zona lăcașurilor de cult, precum și în locurile unde se desfășoară manifestări publice circumscrise celor două sărbători precum și pe principalele artere rutiere ale județului.

Citește și: 1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara. Atelier de împodobire a bicicletelor și spectacol de dansuri

În punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezența activă a polițiștilor rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal și pentru restricționarea ori devierea circulației dacă situația o va impune.

Totodată, polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii oricărui incident care ar putea afecta siguranța călătorilor.

În această perioadă, vor fi folosite, în medie, zilnic, 90 de mijloace auto, iar pe principalele artere rutiere, polițiștii vor acționa, zilnic, cu 13 aparate radar, pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea excesului de viteză.

În Noaptea de Înviere, peste 100 de polițiști, suplimentar dispozitivului curent de siguranță publică, împreună cu jandarmii, vor menține ordinea și siguranța publică și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor negative.

Citește și: Jandarmeria Alba organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog: Cerințe și acte necesare

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întimpinarea cetățenilor cu următoarele recomandări:

• Fiți atenți la bunurile personale atunci când va aflați în zone aglomerate;
• Nu vă păstrați banii și telefoanele în buzunarele exterioare ale vestimentației;
• Pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!
• Când plecați de acasă, încuiați ușile și închideți ferestrele!
• Supravegheați-vă atent copiii!
• Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflictuale și nu conduceți autovehicule după ce ați consumat alcool!
• Fiți prudenți în trafic, respectați regulile de circulație și dați dovadă de politețe rutieră!
• În caz de nevoie, sunați la 112!

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba urează tuturor cetățenilor să petreacă în pace și liniște, alături de cei dragi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea