Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 18.000 de lei lunar de la bugetul local pentru personalul contractual al Clubului Sportiv Municipal ”Unirea” Alba Iulia. Cel mai mare salariu de bază, 5.500 de lei

Publicat

în

În urma intrării în vigoare de la 1 iulie 2017 a legii salarizării unitare, Primăria Alba Iulia stabilește salariile de bază pentru angajați ai Clubului Sportiv Municipal ”Unirea” Alba Iulia.

În ședința ordinară a Consiliului Local de luni, 24 iulie, se va supune la vot un proiect de hotărâre în acest sens, privind modificarea Statului de funcții al clubului, reîncadrarea personalului contractual al clubului, precum și stabilirea nivelului salariilor de bază pentru această categorie de personal, iar propunerile sunt de 5.500 de lei pentru director, 4.050 pentru consilier gradul 1A, 2.995 în cazul inspectorilor de specialitate gradul I și 2.500 de lei pentru consilier juridic debutant.

Dacă aleșii locali își vor da acordul, atunci primăria ar urma să dea lunar din bugetul local pentru personalul contractual al clubului, în total,  suma de 18.040 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

În raportul de specialitate al proiectului ce urmează să ajungă pe masa consilierilor locali se arată:

”Art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede:

  • Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ,, Administraţie “ din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.
  • Nomenclatorul funcţiilor necesare desfăşurării activităţilor specifice fiecărei instituţii sau autorităţi a administraţiei publice locale, precum şi ierarhia funcţiilor sunt prevăzute în anexa nr. VIII cap. I Ut. A pct. III şi cap. II Ut. A pct. IV.
  • Stabilirea salariilor lunare potrivit alin. (1) se realizează de către ordonatorul de credite, cu respectarea prevederilor art. 25.
  • Nivelul veniturilor salariale se stabileşte, în condiţiile prevăzute la alin. (1) si (3), fără a depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean, sau, după caz, a viceprimarului municipiului Bucureşti, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraş, municipiu, sectoarele municipiului Bucureşti, primăria generală a municipiului Bucureşti, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. (2), cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli. ”

Art. 38(2) lit. b) din aceeaşi lege-cadru arată că “începând cu data de 1 iulie 2017… salariile lunare ale personalului prevăzut la art. 11 se stabilesc în conformitate cu prevederile acestui articol.

Personalul salarizat al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia este personal contractual care conform noii Legi-cadru nr. 153/2017, se încadrează la Anexa nr. VIII, Capitolul II, lit. A, pct. IV, lit. a. nr.crt.3 si b.

Pentru această categorie de personal se impune a fi stabilite salariile de bază prin hotărâre a Consiliului local al municipiului Alba Iulia, deoarece intră sub incidenţa art. 11 din Legea -cadru nr. 153/2017.

În baza celor de mai sus, propunem stabilirea salariilor de bază plătite personalului contractual al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, după cum urmează:

Ţinând cont de considerentele evidenţiate mai sus, se propune luarea in dezbatere si adoptarea de către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a unei hotarari care sa statueze:

Art.l. Aprobă, începând cu 1 iulie 2017, statul de funcţii alClub Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, conform anexei nr.l care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Aprobă, începând cu 1 iulie 2017, reîncadrarea personalului contractual din cadrul Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, pe noile funcţii, grade/trepte profesionale, gradaţii corespunzătoare vechimii în muncă avute, cu stabilirea nivelului salariilor de bază, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre…”

foto: arhiva

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

APA CTTA ALBA| 12 iulie: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Sebeș pentru efectuarea unor lucrări a rețelei: Zonele afectate

Publicat

în

APA CTTA ALBA| 12 iulie: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ în Sebeș pentru efectuarea unor lucrări a rețelei: Zonele afectate

Mai multe străzi din municipiul Sebeș vor rămâne marți, 12 iulie, fără apă potabilă, ca urmare a unor lucrări la rețeaua de alimentare cu apă potabilă de pe strada Călărași.

APA CTTA SA ALBA – Sucursala Sebes, anunta locuitorii municipiului Sebes ca in data de 12.07.2022 se vor efectua lucrarile de cuplare a noii retele de alimentare cu apa potabilă de pe strada Calarasi, lucrari ce fac parte dintr-un proiect mai amplu finantat din fondul de investitii IID.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodata, se vor efectua si lucrari de reabilitare a mai multor camine de distributie, din aceeasi localitate.

Avand in vedere ca lucrarile sunt complexe, operatorul a mobilizat mai multe echipe de lucru de la celelalte sucursale din judet, tocmai pentru a scurta la minim timpul de sistare a furnizarii apei potabile in municipiul Sebes. Astfel, se va sista furnizarea apei potabile in data de 12.07.2022, intre orele 04.00-22.00.

Rugam clientii sa-si asigure rezerva de apa potabila necesara pe tot parcursul intreruperii.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, situatie in care rugam clientii, sa foloseasca apa numai in scop menajer.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Rugam clientii nostri sa inteleaga situatia survenita, si ne cerem scuze pentru disconfortul creat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

PERCHEZIȚII la Alba Iulia: O tânără, REȚINUTĂ de polițiști după ce a s-a folosit de cardul unei cunoștințe pentru shopping online

Publicat

în

PERCHEZIȚII la Alba Iulia: O tânără, REȚINUTĂ de polițiști după ce a s-a folosit de cardul unei cunoștințe pentru shopping online

O tânără a fost reținută de polițiști pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Aceasta ar fi folosit datele cardului unei cunoștințe pentru a achiziționa, on line, diverse bunuri și servicii.

La data de 6 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut o tânără de 23 de ani, din comuna Jidvei, județul Alba, care locuiește fără forme legale în municipiul Alba Iulia, acesta fiind bănuită de săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Se pare că, în perioada martie – aprilie 2022, tânăra, folosindu-se de datele cardului bancar ale unei cunoștințe, în vârstă de 72 de ani, din Alba Iulia, ar fi achiziționat, on-line, diverse servicii și bunuri, în valoare totală de 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru obținerea de probe, polițiștii au percheziționat apartamentul din Alba Iulia unde locuiește tânăra.

Față de aceasta, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 7 iulie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ASTĂZI: Exercitiu ISU Alba privind testarea capacității de intervenție pe platforma Kronospan Sebeș. Antrenarea salvatorilor în situația producerii unui accident chimic

Publicat

în

ASTĂZI: Exercitiu ISU Alba privind testarea capacității de intervenție pe platforma Kronospan Sebeș. Antrenarea salvatorilor în situația producerii unui accident chimic

Astăzi, începând cu ora 07:30, a fost declanșat un exercitiu privind testarea capacitatii de interventie la SC Kronospan Trading SRL din municipiul Sebeș.

Astfel de exerciții s-au desfășurat și sunt desfășurate periodic și la alte obiective importante precum instituții sau operatori economici din județ.

Tema: Antrenarea pompierilor militari, a personalului de la locul de muncă si a celorlalte instituții implicate, în situația producerii unei situații de urgenta generată de un accident chimic cu efecte în afara amplasamentului

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim cateva din obiectivele acestor exerciții tactice inopinate:

– Antrenarea personalului de intervenţie şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor de intervenție;
– Antrenarea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Kronospan;
– Antrenarea personalului SMURD în acordarea primului ajutor şi la trierea victimelor;
– Antrenarea personalului din dispecerat şi perfecționarea deprinderilor în recepționarea anunțului prin S.N.U.A.U. 112;
solicitarea de date cât mai concrete şi exacte (lucru cu aplicația 112);
– Antrenarea factorilor de decizie în organizarea şi coordonarea acţiunilor de intervenție în astfel de situații, culegerea datelor, prelucrarea acestora şi elaborarea propunerilor în vederea luării deciziei;
– Antrenarea modului de lucru integrat dintre toate structurile Comitetului Local pentru Situații de Urgență implicate;
– Verificarea modului de asigurare a legăturilor de comunicaţii între echipaje şi antrenarea personalului în folosirea acestor legături şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicații pentru forţele proprii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare