Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Peste 17.000 de lei din banii unei pensionare din Alba au ajuns în buzunarele unui poștaș: Cum a procedat bărbatul ca să rămână cu pensia femeii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 17.000 de lei din banii unei pensionare din Alba au ajuns în buzunarele unui poștaș: Cum a procedat bărbatul ca să rămână cu pensia femeii

Un bărbat din Alba a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de doi ani şi 10 luni închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia a fost pronunțată în data de 29 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În actul de sesizare s-a reţinut, în esență, că în perioada august – septembrie 2021, în calitate de factor poștal în cadrul Companiei Naționale „Poșta Română” SA, inculpatul G.R. și-a însușit din gestiune suma de 17.240 lei, reprezentând pensii restante ale unei femei, a atestat în mod necorespunzător adevărului în evidențele poștale și pe mandatul de pensie categoria Q că a predat suma de 17.240 lei numitei, a completat seria și nr. cărții de identitate a numitei și a contrafăcut semnătura acesteia, cauzând persoanei vătămate Compania Naționale „Poșta Română” SA un prejudiciu în cuantum de 17.240 lei.

Conform fișei postului, inculpatul avea, printre altele, ca sarcini de serviciu “să achite la domiciliul titularilor, în localitățile din raza de distribuire a agenției mandatele de orice tip (poștă sau e-mandat), mandatele de pensii achitându-se conform graficului de achitare afișat la sediul agenției și respectarea instrucțiunilor poștale în vigoare”.

În data de 08.09.2021, la Oficiul Zonal a fost înregistrată sesizarea numitei prin care a reclamat neprimirea mandatului de pensie – categoria Q în valoare de 17.240 lei aferent lunii august 2021. După primirea sesizării s-au efectuat verificări în sistemul informatic, din care a rezultat faptul că pensia ar fi fost decontată și achitată destinatarului în cursul lunii august.

Conform Procesului-verbal încheiat în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că în evidențele poștale mandatul pensie Q în valoare de 17.240 lei, este înregistrat ca achitat în data de 03.08.2021 de către agentul poștal G.R. din cadrul Agenției.

În data de 08.09.2021, dirigintele Oficiului Zonal s-a deplasat împreună cu oficiantul superior la domiciliul numitului pentru verificări și cercetări specifice în ce privește modul de achitare a drepturilor bănești. La discuțiile purtate cu reprezentanții Oficiului Zonal, inculpatul G.R. a susținut că a achitat drepturile bănești numitei, insă ulterior, reprezentanții Oficiului Zonal s-au deplasat la domiciliul numitei, unde inițial inculpatul a continuat să susțină cele declarate anterior, iar în momentul când i s-au prezentat documentele justificative aferente lunii august, în original, respectiv cupoanele de pensie a numitei, acesta a recunoscut că nu a achitat suma de 17.240 lei și că a semnat în locul destinatarei.

Banii i-au fost achitați femeii, iar inculpatului i-a încetat contractul individual de muncă, urmare a demisiei acestuia.

Sentința poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea