Rămâi conectat

Actualitate

Peste 100 de metri cubi de material lemnos și amenzi de peste 10.000 de lei aplicate de polițiști la Aiud și Șugag

Bogdan Presecan

Publicat

în

119 m.c. material lemnos confiscat de poliţiştii de ordine publică, în cadrul unei acţiuni comune desfășurată în perioada  9-10 aprilie

Poliţişti ai Serviciilor de Ordine Publică şi Investigare  Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialiști din cadrul  I.T.R.S.V. Cluj Napoca și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Alba, au desfășurat o acțiune ce a vizat prevenirea şi combaterii delictelor silvice, pe raza municipiilor Aiud şi Sebeş precum şi a localităților învecinate acestora.

Potrivit IPJ Alba, “cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Aiud, care are ca şi obiect de activitate prelucrarea lemnului, s-a constatat că aceasta a comercializat în mod ilegal, cantitatea de 73,75 mc material lemnos, de esenţă fag şi răşinoase.

Faţă de administratorul firmei a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform art. 19 al.1, lit. a din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei precum și măsura complementară a confiscării valorice a cantității totale de 73,75 mc. material lemnos, în valoare de 11.198 lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, ieri, 10.04.2013, la orele 15.20, pe DJ 167C, pe raza localității Tău, comuna Șugag, a fost depistat C.N., de 23 de ani, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de  46,89 metri cubi material lemnos, de esență rășinoasă, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ și calitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire prezentate la control.

Față de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19  lit. n, din  Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată ţi predată în custodia Ocolului Silvic Sebeş.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea