Rămâi conectat

Actualitate

Peste 10 MILIOANE de euro, investiții pentru Alba Iulia, anunțate de Gabriel Pleșa: Sala Polivalentă și Centura de nord a municipiului, printre proiecte

Publicat

în

Peste 10 MILIOANE de euro, investiții pentru Alba Iulia, anunțate de Gabriel Pleșa: Sala Polivalentă și Centura de nord a municipiului, printre proiecte

Am depus mai multe proiecte, de o deosebită importanță pentru dezvoltarea orașului, în cadrul Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație, dar și prin Compania Națională de Investiții.

Această nouă serie de investiții pe care le vom derula în orașul Alba Iulia va însemna, de fapt, normalitatea la care mulți visează de ani de zile.

Totul va lua timp, dar de data aceasta albaiulienii vor vedea fapte, vor vedea lucrări, investiții importante care ne vor transforma viețile noastre în bine. Îmi cer scuze, încă de pe acum, pentru disconfortul care va urma începând de anul viitor. Dar vom lucra pentru dumneavoastră în foarte multe zone din oraș: alimentări cu apă, canalizare, iluminat public, o SALĂ POLIVALENTĂ omologată internațional, CENTURA de nord a Municipiului Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Investiții așteptate de ani de zile, dar pe care acum avem șansa să le și realizăm. Pe lângă aceste noi investiții, deja am anunțat noua CREȘĂ pentru peste 100 de copii pe care o vom face tot prin fonduri guvernamentale, cei peste 16km de bulevarde principale care vor fi modernizate, dar și ȘTRANDUL a cărei construcție sperăm că va începe chiar de anul viitor. Urmează 2-3 ani în care vom lucra masiv în Alba Iulia și albaiulienii vor vedea, încet dar sigur, că orașul nostru este important prin Cetate, dar se dezvoltă armonios, ca un oraș cu adevărat european, și în jurul ei!

Întreaga echipă a primăriei a muncit pentru a finaliza la timp toate documentațiile pentru aceste proiecte care, dacă totul va merge bine, vor aduce peste 37 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, prin programul Național de Investiții Anghel Saligny” și prin Compania Națională de Investiții.

1. Alimentare cu apă și canalizare – 15 străzi din cartierul ORIZONT. În zona ORIZONT nu mai puțin de 15 străzi vor beneficia de extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare (peste 300 de noi branșamente pentru alimentarea cu apă și peste 400 la rețeaua de canalizare – peste 3,5 km de rețea nouă + stații de epurare). Aceste noi investiții se vor realiza pe străzile: AZUR, ZENIT, ALBATROS, URANUS, ORIZONT 3, ORIZONT 4, ORIZONT 6, STR. ORIZONT 9, ORIZONT 10, ORIZONT 16, ORIZONT 21, ORIZONT 23, ORIZONT 24, ORIZONT 25, ORIZONT 26. Obiectivul va cuprinde extinderea rețelei de alimentare cu apă (3.495 m), stații de tratare a apei, extinderea rețelei de canalizare (3.800 m), fiind peste 300 de beneficiari direcți. Valoarea investiției: 7.099.426,55 lei.

2. Alimentare cu apă și canalizare în zona EMIL RACOVIȚĂ. Extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Emil Racoviță, pe străzile: EMIL RACOVIȚĂ, GRIGORE ANTIPA, PETRE ISPIRESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, SIMION MÂNDRESCU, ALEXANDRU ODOBESCU, ARIEȘULUI. Obiectivul va cuprinde extinderea rețelei de alimentare cu apă (3.211 m și peste 510 beneficiari direcți), stații de tratare a apei, extinderea rețelei de canalizare (4.369 m și peste 1090 beneficiari direcți). În această zonă a fost demarată deja procedura de expropriere. Valoarea investiției: 14.487.339,44 lei.

3. Modernizare 7 STRĂZI. EMIL RACOVIȚĂ, GRIGORE ANTIPA, PETRE ISPIRESCU, DIMITRIE BOLINTINEANU, SIMION MÂNDRESCU, ALEXANDRU ODOBESCU, ARIEȘULUI. Pe aceste 7 străzi vor fi efectuate lucrări ample de modernizare: iluminat public subteran, covor asfaltic, amenajare trotuare, piste de biciclete, dispozitive de scurgere a apelor pluviale, amenajare canale tehnice pentru curenți slabi. Valoarea estimată a investiției (varianta recomandată de proiectant): 24.496.869, 25 lei.

4. Rețea de CANALIZARE PLUVIALĂ în Micești (se vor reduce riscurile de inundații în întreaga zonă) Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 si HC1134 din localitatea Micești, în emisarul natural Ampoi. Peste 1 km de rețele de colectare ape pluviale, pe străzile Măgurei, Dorna și Azuga. Astfel, se vor prelua majoritatea torenților care se formează la căderile masive de precipitații, iar riscurile de produceri de inundații se vor diminua. Valoarea investiției: 4.005.878,48 lei.

5. CENTURA DE NORD a Municipiului Alba Iulia Este un proiect major de investiții pentru deblocarea traficului greu prin zonele fierbinți ale orașului, dar și pentru preluarea mult mai ușor a traficului de pa A10-Munții Apuseni. În acest proiect sunt implicați și Consiliul Județean Alba și Primăria Ighiu. Lungimea totală a acestui drum, vital pentru deblocarea traficului în și dinspre zona Apusenilor, este de 6 km, din care aproximativ 4,6 km sunt pe teritoriul Albei Iulia. Avem toate promisiunile că această investiție va fi cuprinsă în programul de investiții al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație. Este unul dintre cele mai ample proiecte rutiere la nivel local, costul total estimat fiind de 137.106.036,64 de lei, din care 134.256.996,98 vor fi suportați de la bugetul de stat.

6. Complex sportiv național de baschet – SALĂ POLIVALENTĂ Orașul Alba Iulia are marea șansă să devină unul dintre polii sportivi importanți la nivel național. Se dorește construirea unei săli polivalente, în baza parteneriatului dintre Primăria Alba Iulia și Federația Națională de Baschet, lotul național urmând să se pregătească în orașul nostru, inclusiv în vederea participării la Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028. Aceasta va fi construită pe o nouă parcelă, deja identificată, în Pâclișa, lângă Baza sportivă Constructorul. Complexul va cuprinde: teren principal, teren secundar, spații de antrenament și încălzire, sală de pregătire fizică, cabinet medical, saună, criosaună, masaj subacvatic cu jet de apă, bazin de înot 15x25m, spații de cazare (min 12 camere), sală de conferințe, microcantina, restaurant, terenuri de practicare 3×3, outdoor. Tribunele noii săli polivalente de la Alba Iulia vor putea găzdui 3.000 de spectatori. Complexul sportiv va fi omologat la standard internațional și omologat FIBA., urmând să poată găzdui competiții naționale și internaționale. Sper în coagularea unei echipe reprezentative frumoase la nivel local, dar, prin acest demers, sper să încurajăm copiii și tinerii județului Alba să îmbrățișeze o disciplină sportivă.

Rezolvăm, rând pe rând, toate problemele orașului!

Publicitate

Actualitate

Pompele funebre, printre cele mai profitabile afaceri în pandemie. Coronavirusul, o mană cerească pentru acestea

Publicat

în

Pompele funebre, printre cele mai profitabile afaceri în pandemie. Coronavirusul, o mană cerească pentru acestea

Granița de jumătate de miliard de lei ar putea fi trecută, în acest an, de către afacerile firmelor de pompe funebre, un nivel fără precedent în România.

Pandemia COVID a făcut ca investițiile în acest sector să crească semnificativ, iar numărul firmelor de profil să explodeze, arată o analiză Frames, realizată în baza unui studiu realizat pentru o firmă de profil.

Cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre (cod CAEN 9603) a crescut spectaculos în ultimul deceniu, de la 62,8 milioane de lei în 2010 la 330,3 de milioane lei în 2020.

Electrica Furnizare Discount

Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul creșterii numărului persoanelor decedate și urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre.

Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finanțelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime în pandemie, de la 54,7 milioane de lei în 2019, la 86,8 milioane de lei în 2020. În 2021, analiza Frames estimează un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decât în urmă cu 10 ani.

Pandemia, o mană cerească

Pentru firmele de pompe funebre, pandemia a adus un plus semnificativ de activitate. Numărul mare de decese semnalate în 2020 și mai ales în 2021, la nivelul întregii țări, a determinat firmele să investească semnificativ în extinderea serviciilor, iar numărul angajaților a crescut la peste 2360 în 2020, față de 2326 în 2019 și numai 1032 în 2010.

”Vorbim de un business care s-a extins semnificativ în ultimii ani și care a ajuns să acopere tot spectrul de servicii funerare. Îmbălsămarea, coșciugul, casa mortuară, locul de veci sunt principalele repere. Există adevărate lanțuri economice care exploatează eficient întregul proces operațional. Atunci când cineva moare la spital sau acasă, cu siguranță apare reprezentantul unei firme care își oferă serviciile. Există inclusiv sisteme de creditare, cu plata în rate fără dobândă etc.”, arată analiza Frames.

”Pompele funebre reprezintă unul dintre business-urile ,,de perspectivă’’ din economie, având în vedere că niciodată nu va duce lipsă de clienți’’, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Număr record de decese

România a înregistrat, în 2020, un număr record de decese, de 297.345, înregistrând cea mai mare creştere anuală , de 13,4% (nr.decese/1000 locuitori), a numărului de persoane decedate din 1990 încoace. În anii anteriori (din 1990 până în 2019) acest indicator demografic varia între 1 şi 3% de la an la an.

Din totalul numărului celor dededați în 2020, 158.506 au fost bărbați și 138.839 femei.

Cele mai multe decese, potrivit datelor de la INS, au fost cauzate de bolile ale aparatului circulator (162.780), urmate de tumori (49769), boli ale aparatului respirator (inclusiv COVID) – 38578 și boli ale aparatului digestiv (15318).

Cei mai mulți decedați aveau vârsta de peste 85 ani (73357) respectiv 80-84 ani (52250).
Din punct de vedere regional, cele mai multe decese au fost raportate, anul trecut, în București (25.777), Prahova (12490), Dolj (10141), Iași (9987), Bacău (9838), Constanța (9589) și Suceava (9473).

COVID face ravagii

Luna trecută, România se afla pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de Covid, dacă ne raportăm la populația ţării.

Potrivit datelor prezentate de Universitatea Oxford pe site-ul Our World in Data, România a ajuns la 16,6 decese la un milion de locuitori (ca medie din ultimele 7 zile calculată la 14 octombrie).

Pe 15 noiembrie, România se afla pe locul 9 la nivel mondial, la capitolul morți de COVID la 1 milion de persoane. În fața noastră se află Peru, Bulgaria, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Ungaria, Cehia și Brazilia.

De la începutul pandemiei, în România au murit de COVID peste 53.000 de oameni, la 1,7 milioane de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus.
Moartea, un business de succes

Un potențial identificat corect de către investitori, dovadă că numărul firmelor din domeniul pompelor funebre a crescut semnificativ, ajungând la 1.125 în 2020, faţă de numai 378 în anul 2010 şi 1.052 în 2019.

Potrivit datelor analizei, realizată la comanda unei companii de profil, cele mai multe firme de pompe funebre activează în București-Ilfov, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

,,Prezența firmelor de pompe funebre în zona marilor aglomerări urbane trebuie pusă în legătură cu cererea de astfel de servicii. Dacă în mediul rural, înmormântările, pomenile și toate celelalte servicii de această natură sunt organizate mai mult pe cont propriu, în mediul urban firmele sunt cele care asigură, în principal, aceste servicii”, explică aceștia.

Evoluția semnificativă a cifrei de afaceri se explică, pe de altă parte, și prin fiscalizarea unor servicii care, până nu demult, se practicau fără forme legale.

”Nivelul evaziunii fiscale din piața serviciilor de pompe funebre s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar rezultatele financiare vin să confirme această perspectivă. Asta nu înseamnă că nu există încă multe servicii care se prestează la negru, fără facturi și chitanțe, însă fenomenul s-a redus semnificativ”, arată analiza Frames.

Ultimele date statistice arată că, din totalul de 1025 de firme, 1107 sunt din zona micro-întreprinderilor. În România există doar 2 firme mari și 16 mici, semn că potențialul de dezvoltare este foarte ridicat.

”Investițiile în domeniu, mai ales în zona de franciză, pot aduce un potențial de câștig semnificativ celor care se încumetă să intră în această zonă de business. Cu un plan bine pus la punct de dezvoltare la nivel național și servicii coordonate, se poate dezvolta o afacere semnificativă în acest sector’’, afirmă analiștii Frames.

”Perspectivele în privința mortalității în România sunt, din păcate, negative. Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și, nu în ultimul rând, a obiceiurilor nocive ale românilor’’, spun experții.

Alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, consumul excesiv de alcool, automedicația practicată la scară amplă și lipsa de interes a unei mari părți a populației pentru controalele medicale preventive contribuie la accentuarea acestui fenomen.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Părinții vaccinați anti-Covid-19 vor putea primi concediu să stea acasă cu copiii carantinați: Proiect de lege

Publicat

în

Părinții vaccinați anti-Covid-19 vor putea primi concediu să stea acasă cu copiii carantinați: Proiect de lege

Dacă la acest moment, doar părinții nevaccinați sau cei care au trecut prin boală pot intra în concediu de carantină, un proiect de lege înregistrat recent la Senat vrea să îndrepte situația din prezent.

Astfel, 43 de parlamentari propun ca de concediul de carantină să poată beneficia și părinții vaccinați, atât timp cât aceștia nu pot lucra de acasă, în regim de telemuncă.

„Reglementările actuale descurajează vaccinarea împotriva Covid-19 în rândul persoanelor adulte, întrucât cei afectați sunt părinții care s-au imunizat prin vaccinare”, scrie în nota de fundamentare anexată proiectului de lege.

Electrica Furnizare Discount

În plus, valoarea indemnizației în aceste cazuri ar urma să fie de 100% din baza de calcul, potrivit propunerii legislative care, pentru a intra în vigoare, trebuie să fie adoptată de Parlament și apoi promulgată prin decret prezidențial.

Sursa: alephnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

91 de cauciucuri ale unor mașini din Austria au fost înțepate de un român. Era deranjat de zgomotul produs de vecini

Publicat

în

91 de cauciucuri ale unor mașini din Austria au fost înțepate de un român. Era deranjat de zgomotul produs de vecini

Un român a înțepat cauciucurile a 91 de mașini în districtul Bindermichl din orașul Linz, pentru că era deranjat de zgomotul produs de vecinii lui.

Atacurile au avut loc timp de șase luni, în perioada aprilie – octombrie 2021, pe opt străzi din cartierul în care locuiește și bărbatul român. El a înțepat unul sau mai multe anvelope ale fiecărei mașini.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul a fost reținut după ce a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Peste 65 oameni au fost afectați de atacurile românului, unii chiar de mai multe ori. Autorul atacurilor alegea la întâmplare mașinile pe care le avaria.

Bărbatul a fost reținut și interogat de poliția austriacă, însă nu a recunoscut acuzațiile. Cu toate aceastea, a spus că era deranjat de zgomotul produs de vecinii lui și că nu-și găsea liniștea în propria locuință din Bindermichl. Cazul românului de 43 de ani a fost trimis procuraturii din Linz, a anunțat poliția austriacă duminică.

Pagubele produse de român se ridică la peste zece de mii de euro.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare