Pesta porcină africană închide târgurile de animale autorizate din județul Alba pe perioada nelimitată

Având în vedere extinderea pestei porcine africane în țară, se suspendă pe perioadă nelimitată activitatea târgurilor de animale autorizate din județ.  În acest sens au fost transmise informări către consiliile locale, pentru punerea în aplicare a deciziei de închidere a târgurilor de animale organizate pe  raza  unităților administrativ teritoriale.

Decizia a fost anunțată joi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Alba, de către dir. adj. al DSVSA Bîcu Severus Mircea.

Pentru târgul de animale din Vințu de Jos, care ar fi trebuit să se desfășoare vineri, s-a apelat la ajutorul oamenilor legii pentru a opri accesul comercianților în targ.

România are un efectiv de porcine de circa 4,4 milioane capete, potrivit datelor Insti­tutului Naţional de Statistică.

Virusul nu este periculos pentru oameni, dar dacă un singur porc din fermă este infestat, trebuie omorâte toate animalele. Nu există tratament sau vaccin.

Facebook 

1 comentariu

danut 13 iulie 2018 at 12:30

iarasi sa inventat ceva sa piarda crescatorii de porci cum a fost si inventia cu gripa aviara si asta ca noi sa fim obligati sa cumparam produsele de categoria a treia calitate inferioara pline de euri ale nemtilor si din UE!asta suntem lada de gunoi a UE

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...