Rămâi conectat

Actualitate

Personalul medical angajat fără concurs, pe perioada stării de urgență, NU va rămâne pe perioadă nedeterminată: Proiect de lege adoptat de Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect de lege care prevede că personalul medical angajat în condiții speciale, fără concurs, pe perioada stării de urgență, nu va beneficia de contracte pe durată nedeterminată, a adoptat miercuri de către Camera Deputaților în calitate de for decizional.

„Este nelegal și imoral ca persoanele care au fost angajate fără participarea la un concurs să beneficieze de transformarea contractelor pe durată determinată în contracte pe durată nedeterminată. Măsurile derogatorii determinate de situația excepțională trebuie să inceteze la încetarea stării care le-a determinat”, spun parlamentarii.

S-a abrogat articolul următor din lege: „La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) În cazul personalului medical angajat în condițiile alin.(1) în unități sanitare, pe secțiile desemnate să asigure asistență medicală pacienților cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin.(2), la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea