Personalul medical angajat fără concurs, pe perioada stării de urgență, NU va rămâne pe perioadă nedeterminată: Proiect de lege adoptat de Camera Deputaților

Un proiect de lege care prevede că personalul medical angajat în condiții speciale, fără concurs, pe perioada stării de urgență, nu va beneficia de contracte pe durată nedeterminată, a adoptat miercuri de către Camera Deputaților în calitate de for decizional.

„Este nelegal și imoral ca persoanele care au fost angajate fără participarea la un concurs să beneficieze de transformarea contractelor pe durată determinată în contracte pe durată nedeterminată. Măsurile derogatorii determinate de situația excepțională trebuie să inceteze la încetarea stării care le-a determinat”, spun parlamentarii.

ELIT

S-a abrogat articolul următor din lege: „La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) În cazul personalului medical angajat în condițiile alin.(1) în unități sanitare, pe secțiile desemnate să asigure asistență medicală pacienților cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin.(2), la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...