Rămâi conectat

Societate

Personal insuficient, mijloace de transport puţine, salarii mici şi muncă multă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La prima reuniune a Comitetului de coordonare a administraţiei agricole au fost abordate principalele probleme cu care se confruntă în prezent instituţiile cu atribuţii în acest domeniu al economiei. Astfel, deşi personalul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba este insuficient pentru volumul mare de muncă, după ce schema s-a redus cu 3 posturi, OJPDRP Alba se situează pe primul loc între cele 6 judeţe din regiunea Centru în privinţa proiectelor pentru care s-au încheiat contractele de finanţare: peste 50% din total, faţă de Braşov – 19%, Sibiu – 14%, Mureş – 9%, etc. Mai mult, instituţia are un singur autoturism, care este menţinut cu greu în stare de funcţionare, OJPDRP Alba fiind nevoit să apeleze în repetate rânduri la Instituţia Prefectului sau la Centrul Regional pentru asigurarea mijloacelor de transport pentru deplasarea în teritoriu. Nu de puţine ori, CRPDRP Centru a solicitat detaşarea unor specialişti ai OJPDRP Alba, astfel că numărul de personal a scăzut şi mai mult.
Directoarea Carmen Morariu a cerut suplimentarea personalului, dotarea cu maşini şi GPS, dar şi… salarii mai mari. Ea a propus, totodată, modificarea procedurilor la Măsura 223 „Prima împădurire a terenurilor neagricole”, în scopul cuprinderii şi a haldelor de steril în această categorie de terenuri. De asemenea, pentru implementarea Măsurii 141 „Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă” şi a Măsurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri” în cazul apicultorilor, Carmen Morariu a lansat ideea ca stupii incluşi în acest proiect să poarte un însemn particular ştanţat, deoarece la efectuarea controalelor nu se poate stabili cu exactitate dacă toţi stupii aparţin beneficiarului sau acesta a împrumutat familii de albine de la alţi apicultori, ca să obţină mai mulţi bani, ca să nu mai vorbim de faptul că vatra stupinei trebuie să fie cea trecută în proiect. Cea mai gravă problemă este însă cofinanţarea proiectelor pentru investiţii, discuţiile cu reprezentanţii băncilor şi ai Fondului de Garantare a Creditului Rural neavând absolut niciun efect, instituţiile bancare cerând în continuare garanţii imobiliare potenţialilor beneficiari. Directoarea OJPDRP Alba a spus că, deşi ANPDRP a cerut rezilierea unor contracte dacă nu s-au mai făcut plăţi de peste 1 an, cu riscul de a fi sancţionată, la nivelul judeţului Alba nu a propus rezilierea niciunui contract, lăsând autorităţile de la Bucureşti să facă eventual acest lucru din oficiu. Totodată, Carmen Morariu a menţionat că pe site-ul Ministerului Agriculturii www.madr.ro a fost postat calendarul sesiunilor de depunere de proiecte din acest an, cu sumele aferente fiecărei Măsuri în parte. O altă problemă este modificarea regulilor în timpul jocului, nu de puţine ori fiind schimbate procedurile chiar pe perioada evaluării proiectelor, astfel că acestea nu au mai putut fi actualizate conform noilor reglementări, fiind respinse. De altfel, din informaţiile pe care le deţine, toate ghidurile pentru solicitanţi vor fi modificate, motiv pentru care potenţialii beneficiari trebuie să urgenteze întocmirea proiectelor.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 9 noiembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua europeană UNITED, care luptă împotriva naţionalismului, rasismului, fascismului şi susţine migranţii şi refugiaţii, organizează o campanie la nivelul Europei pentru comemorarea trecutului şi pentru a protesta faţă de formele contemporane de fascism şi antisemitism, potrivit http://www.unitedagainstracism.org. Numeroase organizaţii pot participa la organizarea de concerte sau conferinţe, la trimiterea de scrisori de protest către strategii politici sau la găsirea unor modalităţi de exprimare a opiniilor cetăţenilor pentru combaterea fascismului şi antisemitismului.

Reţeaua UNITED este susţinută de peste 560 de organizaţii din 48 de state europene, conform https://afvn.nl.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma preluării puterii de către nazişti în Germania, în 1933, evreii au fost supuşi unui tratament discriminatoriu, însoţit de acte de violenţă. În data de 9 noiembrie 1938, a fost declanşat un pogrom împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei naziste, moment care a intrat în istorie sub denumirea de „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”). Declanşat la Berlin, pogromul a fost organizat de trupele de intervenţie rapidă ale liderului nazist Adolf Hitler. Pe teritoriul Germaniei naziste au fost incendiate sinagogi, au fost sparte geamurile magazinelor evreieşti, cioburile de cristal fiind împrăştiate pe străzi. Numeroşi evrei au fost agresaţi fizic, alţii ucişi, iar peste 30.000 au fost trimişi în lagărele de concentrare de la Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Birkenau sau Auschwitz. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse în Germania nazistă şi Austria de către grupurile de nazişti. Circa peste 200.000 de evrei au părăsit Germania, până în septembrie 1939, iar proprietăţile lor au fost confiscate de guvernul nazist, conform http://dayagainstfascism.eu şi www.unitedagainstracism.org.

În Germania şi în ţările europene care s-au aflat sub ocupaţie nazistă, rămăşiţele multor lagăre de concentrare şi centre de execuţie au fost transformate în muzee şi monumente pentru a reaminti generaţiilor următoare despre ororile create de regimul nazist. Chiar şi în ţările care nu au fost implicate în Holocaust, guvernele şi organizaţiile supravieţuitorilor au construit, de asemenea, monumente şi muzee. Printre aceste organizaţii se numără Yad Yashem, Autoritatea pentru Comemorarea Martirilor şi Eroilor Holocaustului, care a fost înfiinţată în 1953 la Ierusalim, printr-un act al Parlamentului israelian pentru comemorarea evreilor ucişi de nazişti.

La 10 octombrie 2005, a fost inaugurat, la Bucureşti, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Principalul obiect de activitate al institutului îl constituie cercetarea şi analizarea fenomenului Holocaustului, prin identificarea şi conservarea documentelor, publicaţiilor, din ţară şi din străinătate, privind Holocaustul şi constituirea unui depozit pentru păstrarea acestora, ca mărturii ale memoriei istorice a secolului al XX-lea. La 8 octombrie 2009, a fost inaugurat în capitală Memorialul Victimelor Holocaustului în România, un ansamblu aflat la intersecţia străzilor Anghel Saligny, Mihai Vodă, Ion Brezoianu şi Lipscani din Capitală. Ansamblul cuprinde o incintă memorială, două instalaţii cu pietre de mormânt desacralizate din cimitirele din Odessa şi Bucureşti, precum şi cinci sculpturi amplasate în jurul incintei centrale.

Sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie

Locuitorii de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șoferii teribiliști care sunt lăsați netulburați de nimeni după lăsarea serii.

Un citior al ziarulunirea.ro ne-a trimis o filmare cu un astfel de șofer care demarează în trombă de la semafoarele din zona Facultății de Teologie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Omul spune că aceste întâmplări se petrec seară de seară și deranjează oamenii care locuiesc în zonă.

Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan

Mai mulți tineri au fost filmați în cursul lunilor septembrie și noiembrie 2022, în pasajul subteran care face legătura dintre Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, în timp ce lovesc panourile care compun tavanul.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției filmarea din care se pot observa scenele de vandalism.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aceștia nu au părut deranjați de stricăciunea pe care au produs-o și au plecat mai departe lăsând panourile pe jos. Asemenea scene care relevă lipsa de educație de acasă și o nesimțire crasă sunt tot mai dese în Alba Iulia și în țară.

„Oare decât să distrugem, nu mai bine ne consumăm energia pentru lucruri folositoare?”, se întreabă albaiulianul care ne-a trimis imaginile


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea