Rămâi conectat

Actualitate

Persoanele cu autism beneficiază, de la 1 octombrie, de terapie decontată de CNAS: Costul mediu lunar al terapiilor pentru un singur copil se ridică la 1.500 – 2.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele cu autism beneficiază, de la 1 octombrie, de terapie decontată de CNAS. Costul mediu lunar al terapiilor pentru un singur copil se ridică la 1.500 – 2.000 de euro.

Persoanele cu tulburări din spectrul autist pot beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie şi de alte servicii specifice decontate de CNAS.

Sunt măsuri care intră în vigoare și care sunt extrem de utile și pentru persoanele suferinde și, de asemenea, pentru familiile acestora, pentru aparținători, pentru că terapiile sunt foarte scumpe.

Vor fi decontate două ședințe de terapie pe zi, în limita a 135 de lei pentru fiecare şedinţă, 50 de minute.

”De la 1 octombrie va demara un nou subprogram naţional de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, în cadrul programului naţional de sănătate mintală, derulat de CNAS.

Astfel, copiii şi adulţii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie şi/sau consiliere psihologică clinică şi/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie, respectiv intervenţii psihologice validate ştiinţific în tulburări din spectru autist, inclusiv elaborarea unui plan de intervenţie personalizat pentru fiecare bolnav”, anunţă CNAS.

În România, există oficial 558.000 de persoane care suferă de autism. Costul mediu lunar doar al terapiilor pentru un singur copil se ridică la 1.500 – 2.000 de euro.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul de gestionare a câinilor fără stăpân: Adăposturile publice, amenajate şi suplimentate din fondurile proprii ale Consiliilor judeţene şi locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul de gestionare a câinilor fără stăpân: Adăposturile publice vor fi amenajate şi suplimentate din fondurile proprii ale Consiliilor judeţene şi locale Klaus Iohannis a promulgat, joi, 7 decembrie, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Potrivit legii, „consiliile judeţene, consiliile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare