Rămâi conectat

Actualitate

Perioada de concediu paternal se va dubla, dacă proiectul de lege trece de Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concediul pentru bărbații care devin părinți ar putea fi prelungit la zece zile, perioada fiind dublă față de cât prevede legislația actuală.

Potrivit proiectului de lege iniţiat de unsprezece senatori ai PNL şi un senator independent, concediul parental va fi acordat în primele două luni de la naşterea copilului.

„Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte integral din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”, potrivit proiectului de lege.

Schimbarea legislaţiei referitoare la concediul paternal este motivată de importanţa şi contextul în care „toate actele de natură administrativă legate de naşterea copilului şi înregistrarea sa legală necesită o anumită perioadă de timp alocat, fapt pentru care respectivul tată trebuie să-şi ia concediu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

21 februarie: Ziua Internațională a Limbii Materne. Sărbătoarea care promovează diversitatea lingvistică și culturală

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 februarie: Ziua Internațională a Limbii Materne. Sărbătoarea care promovează diversitatea lingvistică și culturală La data de 21 februarie, anual, este celebrată Ziua Internațională a Limbii Materne, eveniment prin care se promovează atât diversitatea culturală cât și cea lingvistică, la nivel global. Limbile materne sunt cele mai puternice instrumente de conservare și dezvoltare a patrimoniului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea