Rămâi conectat

Curier Județean

Performanță deosebită pentru colegiul militar din Cetatea Marii Uniri. Trei elevi calificaţi la etapa naționalăa olimpiadei de limba şi literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Perseverența, ambiția și seriozitatea sunt câteva din  aspectele care definesc elevii colegiului militar din Cetatea Marii Uniri. Atunci când ele se conjugă cu pasiunea pentru lectură, interpretare, dar și cu dragostea pentru frumosul natural și artistic, devin elemente de individualitate, care asigură succesul la olimpiadele cu profil umanist.

În acest an școlar, la olimpiada de limba și literatura română s-a obținut o performanță deosebită: calificarea a trei elevi la etapa națională. Este vorba despre Ioana Argatu, din clasa a XII-a E, Maria Cîmpean, din clasa a XI-a B și Andrei Rodilă, din clasa a X-a E.

Reușita acestei minunate echipe este dovada vie a faptului că natura interioară a fiecăruia dintre ei furnizează legea după care se stabilesc țeluri și se acționează pentru a le atinge. Seriozitatea și motivația lui Andrei, talentul interpretativ și ambiția Ioanei, precum și sensibilitatea și determinarea Mariei sunt aspectele care demonstrează că dincolo de frumosul comun există perfecţiunea cunoaşterii sensibile.

Toți cei trei elevi sunt îndrumați și pregătiți de prof. Mircea Cosmina. Le urăm succes la etapa națională!

Sunt demne de menționat și rezultatele celorlalți elevi militari participanți la olimpiada de limba și literatura română, etapa județeană: trei premii II – Dobre Ruxandra, IX B, Gălățan Ramona IX a și Balea Bianca, XI A, dar și mențiuni – Tomoioagă Ioana, X B, Vențel Oana, IX E, elevii fiind îndrumați de profesoarele Mircea Cosmina, Dăncilă Teodora, Mureșan Simona.

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea