PERCHEZIȚII pentru evaziune fiscală: BCCO Alba Iulia a participat la destructurarea unui grup infracțional care a creat un prejudiciu de peste 16 milioane de lei

La data de 13.06.2017, ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu și BCCO Alba Iulia au participat la destructurarea unui grup infracțional care a creat un prejudiciu de peste 16 milioane de lei, într-o anchetă condusă de procurorii DIICOTerorism – Biroul Teritorial Sibiu. S-au efectuat 12 percheziții domiciliare,  dintre care 5 percheziţii în municipiul Sibiu  şi 7 pe raza municipiului București şi localităţi învecinate în adrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o societate comercială, cu sediul în municipiul Sibiu, prin intermediul  reprezentanţilor săi şi a mai multor angajaţi,  în convienţă cu reprezentanţi  a  şase societăţi comerciale din România cu comportament de firme fantomă (societăţi fără angajaţi, fără patrimoniu, care nu depun situaţii financiare şi care aveau în structura acţionariatului persoane fizice fără nici o pregătire care erau doar interpuşi sau chiar persoane juridice offshore, înfiinţate în Belize)  precum şi  cu societăţi din străinătate (4 societăţi din Cipru, 2 din Bulgaria şi 1 din Ungaria) au acţionat în mod coordonat, în cadrul unei grupări infracţionale,  în scopul obţinerii de beneficii materiale în mod fraudulos,  prin deduceri ilegale ale taxei pe valoare adăugată, sens în care au creat un sistem complex de operaţiuni fictive de vânzări şi achiziţii intracomunitare.

ELIT

S-a stabilit până la acest moment un prejudiciu în sumă de 16.217.165 lei (fără debite accesorii), reprezentând taxa pe valoare adăugată dedusă de către societatea comercială din municipiul  Sibiu, pe baza facturilor fictive , care nu au la bază operaţiuni reale.

Din cercetările  efectuate în cauză până la acest moment a rezultat că au fost create un număr de șase circuite fictive de tranzacționare succesivă pentru crearea aparenței existenței unor operațiuni care în fapt nu corespondent în realitate, cu scopul de a crea în mod artificial taxă pe valoare adăugată deductibilă în favoarea societății comerciale având sediul social în municipiul Sibiu, cu consecința  diminuării obligațiilor de plată privind taxa pe valoare adăugată datorată bugetului de stat.

La sediul DIICOT Sibiu urmează să fie aduse în vederea audierii, un număr de 18 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bucureşti şi jandarmilor din cadrul IGJR.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, subliniază reprezentantul DIICOT.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...