Rămâi conectat

Curier Județean

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală din Alba, Mureş, Cluj şi Bihor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mureș, împreună cu cei de la IPJ Alba, Cluj și Bihor desfăşoară, simultan, percheziţii la domiciliul unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

În acțiunea care vizează combaterea evaziunii fiscale în domeniile producerii şi comercializării alcoolului şi produselor energetice, sunt angrenați peste 100 de poliţişti care descind la 27 de adrese. Acțiunea este coordonată de IPJ Mureș.

UPDATE 1: Potrivit reprezentanților IPJ Mureş la ora 15.30 perchezițiile erau încă în desfășurare. Au fost confiscați 200 de litri de motorină, și au fost reţinuţi cinci învinuiţi care vor fi audiați pentru a se stabili participaţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunilor. Polițiștii spun că aceştia achiziţionau, în scopul comercializării, și alcool de la alţi furnizori decât cei autorizați.

UPDATE 2: În urma celor 27 de percheziţii domiciliare au fost reținuți 11 învinuiți și au fost confiscați 500 litri motorină, în valoare de 3.200 lei, 111 litri alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, în valoare de 9.000 lei.

Poliţiştii au stabilit că doi dintre învinuiţi, cu sprijinul altor 17, comercializau alcool etilic fără banderole de marcaj fiscale pe raza judeţelor Mureş, Cluj, Alba şi Bihor, în afara antrepozitelor fiscale, fără  a achita astfel accizele aferente.

De asemenea, s-a stabilit faptul că şase învinuiţi sustrăgeau cantităţi mari de motorină printr-un dispozitiv artizanal aplicat pe motorul unor locomotive, pe care o comercializeau ulterior la preţuri cuprinse între 4 lei şi 5 lei/litru. Prejudiciul nu a fost stabilit până la această oră.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare iar cei 11 învinuiţi vor fi prezentaţi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea