Rămâi conectat

Curier Județean

PERCHEZIȚII la o societate comercială și sediul acesteia din Zlatna. Administrator acuzat că a furat aproape 160.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii specializați în combaterea infracționalității economico – financiare au percheziționat locuința administratorului unei societăți comerciale și sediul societății, pentru a ridica documentele de evidență contabilă pe care acesta a refuzat să le pună la dispoziția organelor de anchetă. Cercetările vizează fapte de delapidare și abuz în serviciu dar și de refuz nejustificat de a prezenta documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare.

La data de 8 august 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii din Zlatna, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții la domiciliul unui bărbat din Zlatna și la sediul societății administrate de acesta.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2018, bărbatul, având calitatea de administrator și asociat al unei societăți comerciale specializată în comerțul cu material lemnos, cu rea credință ar fi ascuns față de asociatul său și față de organele fiscale, situația economică reală a societății, refuzând sistematic să comunice și să pună la dispoziția ANAF și a organelor de poliție informații și documente financiar-contabile aparținând societății.

Totodată, acesta ar fi vândut diferite bunuri ce au aparținut societății, iar sumele de bani obținute din aceste vânzări le-ar fi folosit în interes personal, tranzacțiile nefiind evidențiate în actele contabile ori în alte documente legale a firmei. Din verificări a rezultat că, până la începutul anului 2017, bărbatul și-ar fi însușit, pe nedrept, suma de 159.000 lei.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat documente de evidență contabilă, care vor fi supuse unei expertize economico – financiare.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și refuz nejustificat de a prezenta documentele legale în scopul împiedicării verificărilor financiare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Au pus în pericol siguranța în trafic: Doi șoferi beți, prinși la volan de către polițiștii din Alba. Cea mai mare alcoolemie, 1.18 mg/l

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au pus în pericol siguranța în trafic: Doi șoferi beți, prinși la volan de către polițiștii din Alba. Cea mai mare alcoolemie, 1.18 mg/l La data de 24 februarie 2024, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 52 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea