Percheziții la 6 angajați ai fabricii de încălțăminte REKORD din Alba Iulia, ce și-au făcut o afacere furând din fabrică

Percheziţii: Marți 21 mai, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Alba au reuşit documentarea activităţii infracționale a 6 învinuiţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani, 3 din municipiul Alba Iulia, doi din comuna Sântimbru şi unul din comuna Ciugud, cercetaţi într-un dosar penal privind mai multe furturi de la o societate comercială din Alba Iulia, producătoare de încălţăminte.

Potrivit IPJ Alba, “în urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada ianuarie – mai  2013, patru dintre învinuiţi, care erau angajaţi ai societăţii comerciale păgubite, au sustras mai multe componente de încălțăminte din incinta societăţii comerciale, care ulterior au fost asamblate într-un atelier particular de către un complice al lor.

ELIT

Încălțămintea rezultată a fost comercializată prin intermediul internetului cu ajutorul unui alt bărbat, de 30 de ani, din Alba Iulia, sub diferite mărci cunoscute.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor 6 învinuiţi, au fost organizate 6 percheziţii domiciliare (5 în Alba Iulia şi una în comuna Sîntimbru),  ocazie cu care au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 30 de perechi de încălțăminte şi mai multe componente pentru încălțăminte, provenite din comiterea faptelor penale.

Faţă de învinuiţii a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiuni de furt şi contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată .

Valoare prejudiciul cauzat prin faptele celor 6 învinuiţi a fost estimat la  18.000 lei.

Cercetările sunt continuate.”

foto: precheziții IPJ Alba

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

6 Comentarii

up 22 mai 2013 at 14:11

Un pont pentru politie si garda. Ar fi bine sa cercetati si macaronarii de la Record pentru evaziune fiscala si sustragerea platii taxelor prin masinatii si scheme contabile. Asta cam pe cand ?

amarastean 22 mai 2013 at 15:36

Investigații Criminale plus Operaţiuni Speciale pentru 18.000 de lei. Buna treaba! Eu, cand mi-a fost sparta casa, am fost hartuit de-a dreptul de catre politisti, pana am mers sa mi se ia amprentele (cica asa e procedura). Acolo a murit totul.

giazira 22 mai 2013 at 17:40

draga UP – pana una alta, macaronarii de la ReKord au creat sute de locuri de munca la noi in judet, iar prin produsele de inalta calitate si tehnologie produse acolo, suntem cunoscuti in toate colutrile lumii. Vorbesti fara sa cunosti realitatea, si oricum nu inteleg de ce asta ar trebui sa ii scuze pe hoti. Ar trebui sa le fie rusine pentru ca de aici isi mananca painea de ani de zile. Ce exemplu dau copiilor lor?? Rusine inca o data!

Aristotel 23 mai 2013 at 8:33

Corect, hotii n-au nici o scuza. Nimic, nici macar evaziunea fiscala a lui Record, daca aceasta exista, nu le da dreptul sa fure. Dar nici crearea de locuri de munca nu e o scuza pentru evaziunea fiscala a lui Record.

MARIUS 23 mai 2013 at 9:00

Imi place spiritul justitiar autentic romanesc. In numele dreptatii ii alungam pe toti cei care creeaza locuri de munca. Ce parere aveti despre statul roman care fura legal de la investitori? Nu va prefaceti ca nu stiti despre ce este vorba. Evaziunea fiscala este un concept legat de posibilitatea de a realiza profit, pe o piata in care cererea nu se intalneste cu oferta din cauza comenzilor de partid. Romania nu este o economie de piata si nici un stat de drept. Asa ca, buni romani, alungati-i pe straini, dati-le in cap la investitorii romani, turnati-i, creati-le probleme si, cu siguranta, veti fii mai bogati.

muncitor 23 mai 2013 at 9:25

Eu nu vreau sa fiu bogat, doar sa traiesc decent. „Investitori” ca Tamas si Alexa s-au imbogatit furand si exploatand munca mea, iar acum se ascund. Daca legea nu e buna, atunci sa se schimbe. Dar sunt destule firme si investitori care lucreaza conform legii si au profit. Sau nu?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...