Rămâi conectat

Actualitate

Percheziții în Alba: Tânăr din Mureș, acuzat că a spart șapte mașini din Aiud, arestat pentru furt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Aiud l-au identificat pe un tânăr din judeţul Mureş, ce locuieşte fără forme legale în municipiul Aiud, ca persoană bănuită de comiterea unui număr de 7 furturi din autoturisme parcate. Acesta este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat.

La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au identificat pe un tânăr de 30 de ani, din municipiul Aiud, ca persoană bănuită de comiterea a 7 furturi din autoturisme, fapte reclamate poliţiei în perioada 11 martie – 1 aprilie a.c.

Se pare că, în această perioadă, tânărul ar fi pătruns, prin efracţie, în 7 autoturisme parcate pa raza municipiului Aiud şi ar fi sustras bunuri în valoare totală de 3.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta este cunoscut cu antecedente penale şi era cercetat, sub control judiciar, pentru mai multe furturi ce ar fi fost comise pe raza judeţului Mureş.

Pentru documentarea activităţii sale infracționale, la data de 6 aprilie, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa sa din municipiul Aiud, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri despre care există suspiciunea că provin din furturi.

Faţă de tânăr a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi Judecătoriei Aiud, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Rabla pentru electrocasnice 2022: De LUNI încep înscrierile pentru etapa a doua. Care sunt condițiile și până când pot fi depuse cererile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Rabla pentru electrocasnice 2022: De LUNI încep înscrierile pentru etapa a doua. Care sunt condițiile și până când pot fi depuse cererile

De luni, 21 noiembrie, începe a doua ediție din cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, din anul 2022.

La începutul săptămânii viitoare cei care vor să își înlocuiască electricasnicele vechi cu unele noi vor putea să se înscrie online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Înscrierile se fac în conturile care deja sunt făcute pe site-ul AFM.

Conform ghidului de finanțare pașii pe care trebuie să-i parcurgă o persoană fizică pentru a putea să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu bani de la stat sunt: înscrierea online, solicitarea și primirea voucherului electronic.

Cei interesați să participe la programul Rabla pentru electrocasnice se pot înscrie începând de luni (de la ora 10:00) și până pe 25 noiembrie, ora 23:59. Pentru a putea beneficia de acești bani solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții:
 • este persoană fizică cu domiciliul în România;
 • nu are obligații restante la bugetul de stat sau la bugetul local;
 • are vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;
 • este posesor al unui/ unei buletin/ cărți de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;
 • se obligă să predea, în momentul achiziționării unui electrocasnic nou, unul uzat echivalent;
 • își dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor și informațiilor furnizate.

Așadar, primul pas care este înscrierea online, pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Înscrierea unei persoane fizice în aplicația informatică se face ori prin contul deja existent în cazul în care acesta deja a fost deschis cu alte ocazii, fie prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare din actul de identitate – nume, prenume, localitatea și județul de domiciliu, CNP și data expirării actului de identitate -, a adresei de e-mail, a unui număr de telefon valid și prin recepționarea unui SMS de confirmare.

După crearea contului, trebuie încărcată o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul de stat ori la bugetul local și un acord cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informațiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații şi statistici.

Un alt document care trebuie încărcat în cont este și o copie a cărții de identitate ori buletinului. Declarația pe propria răspundere și copia actului de identitate pot fi încărcate, până la momentul utilizării voucherului, și de magazinul unde este depus acesta.

După înscriere, participanții trebuie să aștepte deschiderea etapei dedicate electrocasnicelor vizate. Mai exact, vor trebui să ceară voucherul într-una dintre cele trei etape ale acestei ediții:
 • etapa I – pentru mașini de spălat rufe/ vase și frigidere/ congelatoare – 05.12.2022 (ora 10:00) – 09.12.2022 (ora 23:59);
 • etapa II – pentru laptopuri și tablete – 12.12.2022 (ora 10:00) – 16.12.2022 (ora 23:59);
 • etapa III – pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 19.12.2022 (ora 10:00) – 23.12.2022 (ora 23:59).

În fine, în cel mult șapte zile de la publicarea listei cu solicitanții aprobați, cei ce au primit vouchere trebuie să le folosească, fie mergând într-un magazin fizic, fie cumpărând electrocasnicele online, cu condiția ca magazinele să fie înscrise în program.

E de menționat că, începând din acest an, televizoarele au fost eliminate din lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate prin acest program. În plus, tot de anul acesta, cei ce solicită un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, dar nu îl folosesc în cadrul sesiunii respective a programului nu mai pot cere un altul pentru același tip de aparat în cadrul sesiunilor organizate în același an calendaristic. De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Valoarea voucherelor pentru restul de electrocasnice ce pot fi achiziționate prin acest program este de:
 • 500 de lei – pentru laptopuri;
 • 400 de lei – pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasa energetică C, pentru maşini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, pentru categoria frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puţin A++;
 • 300 de lei – pentru tablete;
 • 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ACCIDENT rutier la Vinerea: Un bărbat beat a fost lovit de o șoferiță. A fost dus la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Vinerea: Un bărbat beat a fost lovit de o șoferiță. A fost dus la spital

La data de 20 noiembrie 2022, în jurul orei 03,40, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Cugir au intervenit pe centura ocolitoare a localității Vinerea, loc în care a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din Cugir, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, fiind în stare de ebrietate, a fost acroșat de un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din comuna Săliștea, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO VIDEO| NEBUNIE la talciocul din zona Tara, din Alba Iulia: Mii de oameni au luat cu asalt tarabele vânzătorilor

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

NEBUNIE la talciocul din zona Tara, din Alba Iulia: Mii de oameni au luat cu asalt tarabele vânzătorilor

Mii de oameni s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineții la ce-a de-a doua duminică în care talciocul din Alba Iulia, din zona Hotelului Tara, s-a deschis oficial.

Datorită spațiului generos, de aproximativ 2 hectare, precum și a condițiilor sanitare mult mai bine puse la punct față de locația precedentă, clienții care vizitează tarabele se bucură de o experiență mai prietenoasă și mai bogată.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Terenul pentru haine, pentru haine second-haine, noi, deja este aproape dat, ca și cel pentru alimentație publică, mici, virșli.

Programul stabilit de către Primărie este de la ora 06.00, până la ora 14.00. Avem patru toalete ecologice, o noutate va fi în zona alimentație publică va fi internet gratuit pentru toată lumea. Ori voi pune o parolă pe care să o comunic tuturor, ori îl voi lăsa free

”Referitor la taxele celor care vor veni sa vândă, va fi aproximativ 1 leu/mp iar pentru cei care au mărfuri alimentare voi discuta în parte. Fiecare autoturism va intra în târg va plăti o taxa de 20 de lei. Am contractat 4 toalete ecologice, tomberoane și coșuri de gunoi pentru colectare selectivă și va exista internet gratuit în zona în care va exista alimentația publică”, a mai declarat Ioan Lazăr, proprietarul terenului, în cursul săptămânii trecute.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea