Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Percheziții în Alba și alte 6 județe pentru evaziune fiscală cu combustibili

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DIICOT Călărași, cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Alba şi BCCO Constanţa efectuează în această dimineață 33 de percheziţii domiciliare, precum şi la sediile mai multor societăţi comerciale din municipiile Bucureşti şi Alba Iulia și pe raza judeţelor Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vîlcea, Giurgiu pentru destructurarea unei grupări specializate în comiterea de fraude fiscale şi vamale, prin sustragerea în totalitate sau în parte de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere.

Este vizat un grup infracţional organizat, constituit din 8 persoane, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili. Prejudiciul cauzat  bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de  euro.

În fapt, se reţine că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.

Potrivit anchetatorilor membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi.

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate  documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate 12 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul  tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DGIPI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea