Rămâi conectat

Ştirea zilei

PERCHEZIȚII în Alba și alte 14 județe, la persoane bănuite de contrabandă cu tutun și fals în înscrisuri private

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii timișeni au efectuat, miercuri dimineața, 48 de percheziții domiciliare, pe raza a 15 județe, printre care se numără și Alba, la persoane bănuite de contrabandă și fals în înscrisuri private.

Miercuri, 22 martie, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Lugoj descind, pe raza a 15 județe, efectuând 48 de percheziţii, se arată   într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Sunt vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fără ca produsul să fie  supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea