Rămâi conectat

Curier Județean

Acțiune DIICOT Alba de destructurare a unei rețele de proxenetism și trafic de minori din Valea Jiului UPDATE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DIICOT derulează miercuri dimineață mai multe percheziții la mai multe adrese din Valea Jiului, fiind vizata o grupare care racola tinere, o parte din ele studente, pe care le duceau sa se prostitueze.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, este vorba despre o retea care racola tinere, o parte dintre acestea fiind studente la Universitatea din Petrosani, pe care le duceau sa se prostitueze in diverse imobile din Valea Jiului.

Printre cei vizati se afla si un profesor universitar, dar si fiul unui consilier judetean.

Potrivit zhd.ro, Ovidiu Daniel Pleşcan, fiul consilierului judeţean Dorina Pleşcan (UNPR), a fost ridicat de acasă şi dus la audieri la sediul DIICOT Hunedoara. Anchetatorii au ridicat mai multe probe de la locuinţa acestuia, printre care şi un computer. De asemenea, un cadru didactic de la Universitatea Petroşani a fost dus miercuri dimineaţa la audieri, dar acesta are, cel puţin deocamdată, doar calitatea de martor. În acest dosar se vorbeşte despre aproximatv 20 de mandate de aducere, printre ei fiind oameni de afaceri, patroni de baruri şi hoteluri, politicieni sau cetăţeni străini, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fetele. Potrivit primelor informaţii, mai multe tinere din Valea Jiului, printre care şi studente de la Universitatea Petroşani, ar fi fost folosite într-o reţea de proxenetism ce îşi desfăşura activitatea în Valea Jiului.

UPDATE: Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, “poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară, într-o cauză în care mai multe persoane sunt bănuite de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat.

La data de 3 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară în Municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara.

Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie a.c., membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului.

O parte din banii obţinuți din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiți de membrii grupării.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara vor fi conduse 15 persoane, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea