Rămâi conectat

Ştirea zilei

Percheziție în județul Alba, într-o anchetă DIICOT privind furturi de tractoare din Franța

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat, marți, 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Braşov şi două controale la societăţi comerciale, pentru destructurarea unei grupări infracţionale cu legături în Spania şi Ungaria, specializată în furturi de tractoare, de pe teritoriul Franţei.

Totodată, au fost puse în executare 4 mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze.

CITEȘTE ȘI: A furat în Franța și a fost prins în România: Tânăr din Alba Iulia cu mandat european de arestare depistat de polițiști

În urma investigaţiilor, a reieşit faptul că, membrii grupării ar fi comis, începând din luna august 2012, 39 de furturi de tractoare de la societăţi de vânzare utilaje agricole din Franţa. Prin activitatea infracţională, suspecţii ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

Membrii reţelei, cetăţeni români, domiciliaţi în Spania, s-ar fi deplasat în Franţa, unde ar fi comis furturile de tractoare, care erau transportate cu tiruri în Spania. De aici, tractoarele erau transportate în estul Europei, în special în Ungaria, unde erau vândute în baza unor documente falsificate.

În urma cercetărilor, au fost descoperite în România, Germania şi Ungaria, mai multe tractoare furate din Franţa.

Au fost identificaţi 15 membri ai grupării, 12 cetăţeni români şi 3 maghiari (2 dintre aceştia fiind arestaţi în Ungaria).

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor serviciilor de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Maramureş, I.P.J. Mureş, I.P.J. Alba şi I.P.J. Braşov.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa, însoţiţi de ofiţerul de legătură al jandarmeriei Franceze la Bucureşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea