Rămâi conectat

Economie

Pentru vremuri de criză și nu numai… Cum oferă suport gratuit pentru afaceri, serviciile Enterprise Europe Network?

Publicat

în

Pentru vremuri de criză și nu numai…
Cum oferă suport gratuit pentru afaceri, serviciile Enterprise Europe Network?

Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene, fiind cea mai vastă rețea care sprijină întreprinderi. Este formată din organizații de sprijinire a mediului de afaceri și profesionale, institute de cercetare, universități, centre tehnologice, agenții de dezvoltare din peste 60 de țări, incluzând cele 27 state membre ale Uniunii Europene, țările candidate, țările membre ale Spațiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte țări terțe.

Noi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, ca organizație membră a Enterprise Europe Network, sprijinim de peste 12 ani mediul de afaceri din Transilvania. Oferim gratuit companiilor care solicită servicii de informare și consultanță pentru aspecte referitoare la legislația europeană, asistență pentru identificarea de parteneri de afaceri, dar și servicii de consiliere a IMM-urilor inovatoare pentru a cunoaște oportunitățile de finanțare pentru proiecte de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare cât și pachete personalizate pentru îmbunătățirea managementului inovării.

Electrica Furnizare Discount

Ne place să credem că munca noastră este definită de rezultatele pe care le obținem, de aceea suntem bucuroși să împărtășim cu voi povești de succes care încep să se acumuleze, descriind călătoriile unice ale antreprenorilor din Transilvania.

Prima poveste este a firmei Cattus SRL din Târgu Mureș care și-a început activitatea ca distribuitor specializat în distribuția de dispozitive, instrumente și echipamente medicale. Odată cu dezvoltarea afacerii, Cattus SRL și-a propus să fructifice cunoștințele acumulate de-a lungul anilor și oportunitățile de creștere a pieței medicale regionale dorind să își extindă gama de produse. Prin urmare, compania a apelat la serviciile Enterprise Europe Network pentru identificare de parteneri de afaceri. Ținta companiei au fost producătorii medicali interesați să-și vândă produsele pe piața românească în baza unui contract de servicii de distribuție. Cu ajutorul nostru Cattus a reușit să încheie acorduri de colaborare cu firme din Portugalia, Maria Britanie și de câteva luni cu o firma din Suedia.

Continuând povestea noastră, ajungem în Brașov, la Iceberg Consulting SRL, o companie de consultanță în inovare și transfer tehnologic cu o experiență extinsă în proiecte europene și naționale focalizate pe inovare și transformare digitală care coordonează activitatea EIT Manufacturing din România. Agenția pentru dezvoltare Regională Centru, prin serviciile Enterprise Europe Network a oferit sprijin companiei Iceberg Consulting în pregătirea documentației pentru formularul de cerere și a oferit o scrisoare de susținere care atestă sprijinul regional pentru CCI în legătură cu Strategia regională de specializare inteligentă. Hub-ul își propune să acționeze ca un punct de interacțiune între EIT Manufacturing și actorii locali din ecosistemul românesc, sporind, de asemenea, implicarea și participarea părților interesate locale prin organizarea de evenimente de informare si promovarea apelurilor de proiecte și oportunități ale EIT Manufacturing.

Cod de incorporat pentru video EEN

Cea de-a treia poveste este despre un client nou al Enterprise Europe Network din județul Alba și despre cum pireuri din fructe românești vor ajunge pa piața din Polonia. Colaborarea cu Prefera Foods a început anul acesta, 2020, când biroul Enterprise Europe Network din cadrul ADR Centru a răspuns unei solicitări de pe platforma EEN referitoare la producătorii străini de piureuri de fructe, date pe care o companie poloneza le căuta la acea vreme. Un prim pas a fost, oferirea datelor de contact ale companiei românești, Prefera Foods. Compania din Polonia, a analizat catalogul de produse al Prefera Foods, solicitând mostre ale acestor produse, care au fost expediate rapid din România. Aceste produse au fost apreciate foarte mult, atât în ceea ce privește gustul, cât și calitatea ingredientelor utilizate. Companiile au încheiat un acord verbal în septembrie 2020, urmând sa semneze un acord în viitorul apropiat.

În ultimul an s-a dovedit clar că IMM-urile, chiar și pe timp de criză reprezintă motorul economiei naționale. Spiritul antreprenorial, deschiderea pentru nou, perseverența, flexibilitatea sunt doar câteva dintre trăsăturile principale ale acestor inițiative private. De aceea sunt mulțumit că în 2007 am decis să fim alături de IMM-uri prin Biroul Enterprise Europe Network. Pe lângă faptul că am reușit să contribuim la succesul lor, am avut și noi de învățat de la antreprenori și sper ca și în continuare să putem veni în sprijinul IMM-urilor din Regiunea Centru” – a precizat directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu.

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile de succes ale companiilor din Transilvania și doar câteva dintre rezultatele Enterprise Europe Network. Dacă compania dumneavoastră este pregătită să se extindă pe noi piețe și doriți să rescrieți alături de noi povestea mediului antreprenorial din Transilvania ne puteți contacta accesând site-ul https://www.een-transilvania.ro sau să contactați specialiștii EEN la adresa office [at] adrcentru.ro.

ADR Centru, în calitate de organizație membră a Rețelei Enterprise Europe Network,

 vă dorește un an 2021 plin de realizări și succes în afaceri!

Publicitate

Economie

Comunicat de presă – SC AZOPROD COM SRL anunță închiderea proiectului cu titlul „Grant capital de lucru – AZOPROD COM SRL”

Publicat

în

Comunicat de presă

Societatea SC AZOPROD COM SRL anunță închiderea proiectului cu titlul „Grant capital de lucru-AZOPROD COM SRL”, proiect nr. RUE 12356 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, institutită prin OUG nr.130/2020

Electrica Furnizare Discount

 Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021 si finantat in data de 06.08.2021

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea intreprinderii SC Azoprod Com SRL pentru redresarea activitatii

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-combaterea efectelor negative ale crizei provocate de Covid-19  asupra activitatii societatii SC Azoprod Com SRL

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 787648.46 (valoarea totala) din care : 684911.7 lei grant si 102736.755 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

 

Persoană de contact:

Groza Adrian

Tel: 0734351123, [email protected]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă încheiere proiect: Granturi pentru capital de lucru acordate IMM – urilor, beneficiar STEFAN SHOW S.R.L.

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

STEFAN SHOW S.R.L. anunta încheierea proiectul cu titlul ”Capital de lucru pentru STEFAN SHOW S.R.L.” proiect nr RUE 13564 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 04.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea STEFAN SHOW S.R.L.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 51.705,84 (valoarea totala) din care 44.961,6 lei grant si 6.744,24 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

STEFAN SHOW SRL

Persoană de contact: Lungu Stefan

0754513855

[email protected]

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Municipiul Alba Iulia – anunț privind stadiul actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Publicat

în

Comunicat de presă: Municipiul Alba Iulia – anunț privind stadiul actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

MUNICIPIUL ALBA IULIA a organizat miercuri, 19.01.2022, în cadrul proiectului cu titlul BI Smart Alba Iulia, COD SIPOCA 810/ COD MYSMIS 136237, finanțat prin programul de finanțare Programul Operațional Capacitate Administrativă, Cod apel POCA/661/2/1 (CP13/2019 pentru regiunile mai puțin dezvoltate) Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, Axa prioritară Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, o conferință privind stadiul actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

Actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Alba Iulia s-a realizat pe parcursul a 7 luni din cadrul celor 20 de luni de proiect (16.06.2020-16.02.2022) și propune o viziune strategică integrată care să ofere o descriere calitativă a viitorului urban dorit şi definește obiective concrete, măsurabile, ținte bine gândite, toate înglobate într-o strategie generală de dezvoltare durabilă, contribuind astfel și la atingerea obiectivului general al proiectului de creștere a calității procesului decizional la nivelul UAT Alba Iulia pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunității locale în vederea impulsionării dezvoltării locale pe criterii durabile și competitive.

Electrica Furnizare Discount

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Alba Iulia a fost publicat în consultare în data de 29.11.2021 pe site-ul www.apulum.ro la secțiunea Consultare publică prin anunțul cu nr. 139667/26.11.2021, a fost afișat la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia conform procesului verbal de afișare nr.139669/26.11.2021, și a fost anunțat în mass-media locală- Alba Știri din 26.11.2021, urmând a fi supus aprobării Consiliului Local în ședința din 27.01.2022.

PMUD actualizat contribuie la atingerea rezultatelor proiectului:1 Plan de mobilitate urbană actualizat, 1 Platformă de date deschisă orientată către publicul larg la nivelul UAT Alba Iulia, 28 de angajați ai UAT Alba Iulia instruiți în domeniul mobilității urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City, proiect cu o valoare totală de 981.881,40 lei din care 2% contribuția eligibilă a Municipiului Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare