Economie
Pentru vremuri de criză și nu numai… Cum oferă suport gratuit pentru afaceri, serviciile Enterprise Europe Network?
Pentru vremuri de criză și nu numai…
Cum oferă suport gratuit pentru afaceri, serviciile Enterprise Europe Network?
Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene, fiind cea mai vastă rețea care sprijină întreprinderi. Este formată din organizații de sprijinire a mediului de afaceri și profesionale, institute de cercetare, universități, centre tehnologice, agenții de dezvoltare din peste 60 de țări, incluzând cele 27 state membre ale Uniunii Europene, țările candidate, țările membre ale Spațiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte țări terțe.
Noi, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, ca organizație membră a Enterprise Europe Network, sprijinim de peste 12 ani mediul de afaceri din Transilvania. Oferim gratuit companiilor care solicită servicii de informare și consultanță pentru aspecte referitoare la legislația europeană, asistență pentru identificarea de parteneri de afaceri, dar și servicii de consiliere a IMM-urilor inovatoare pentru a cunoaște oportunitățile de finanțare pentru proiecte de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare cât și pachete personalizate pentru îmbunătățirea managementului inovării.
Ne place să credem că munca noastră este definită de rezultatele pe care le obținem, de aceea suntem bucuroși să împărtășim cu voi povești de succes care încep să se acumuleze, descriind călătoriile unice ale antreprenorilor din Transilvania.
Prima poveste este a firmei Cattus SRL din Târgu Mureș care și-a început activitatea ca distribuitor specializat în distribuția de dispozitive, instrumente și echipamente medicale. Odată cu dezvoltarea afacerii, Cattus SRL și-a propus să fructifice cunoștințele acumulate de-a lungul anilor și oportunitățile de creștere a pieței medicale regionale dorind să își extindă gama de produse. Prin urmare, compania a apelat la serviciile Enterprise Europe Network pentru identificare de parteneri de afaceri. Ținta companiei au fost producătorii medicali interesați să-și vândă produsele pe piața românească în baza unui contract de servicii de distribuție. Cu ajutorul nostru Cattus a reușit să încheie acorduri de colaborare cu firme din Portugalia, Maria Britanie și de câteva luni cu o firma din Suedia.
Continuând povestea noastră, ajungem în Brașov, la Iceberg Consulting SRL, o companie de consultanță în inovare și transfer tehnologic cu o experiență extinsă în proiecte europene și naționale focalizate pe inovare și transformare digitală care coordonează activitatea EIT Manufacturing din România. Agenția pentru dezvoltare Regională Centru, prin serviciile Enterprise Europe Network a oferit sprijin companiei Iceberg Consulting în pregătirea documentației pentru formularul de cerere și a oferit o scrisoare de susținere care atestă sprijinul regional pentru CCI în legătură cu Strategia regională de specializare inteligentă. Hub-ul își propune să acționeze ca un punct de interacțiune între EIT Manufacturing și actorii locali din ecosistemul românesc, sporind, de asemenea, implicarea și participarea părților interesate locale prin organizarea de evenimente de informare si promovarea apelurilor de proiecte și oportunități ale EIT Manufacturing.
Cod de incorporat pentru video EEN
Cea de-a treia poveste este despre un client nou al Enterprise Europe Network din județul Alba și despre cum pireuri din fructe românești vor ajunge pa piața din Polonia. Colaborarea cu Prefera Foods a început anul acesta, 2020, când biroul Enterprise Europe Network din cadrul ADR Centru a răspuns unei solicitări de pe platforma EEN referitoare la producătorii străini de piureuri de fructe, date pe care o companie poloneza le căuta la acea vreme. Un prim pas a fost, oferirea datelor de contact ale companiei românești, Prefera Foods. Compania din Polonia, a analizat catalogul de produse al Prefera Foods, solicitând mostre ale acestor produse, care au fost expediate rapid din România. Aceste produse au fost apreciate foarte mult, atât în ceea ce privește gustul, cât și calitatea ingredientelor utilizate. Companiile au încheiat un acord verbal în septembrie 2020, urmând sa semneze un acord în viitorul apropiat.
”În ultimul an s-a dovedit clar că IMM-urile, chiar și pe timp de criză reprezintă motorul economiei naționale. Spiritul antreprenorial, deschiderea pentru nou, perseverența, flexibilitatea sunt doar câteva dintre trăsăturile principale ale acestor inițiative private. De aceea sunt mulțumit că în 2007 am decis să fim alături de IMM-uri prin Biroul Enterprise Europe Network. Pe lângă faptul că am reușit să contribuim la succesul lor, am avut și noi de învățat de la antreprenori și sper ca și în continuare să putem veni în sprijinul IMM-urilor din Regiunea Centru” – a precizat directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu.
Acestea sunt doar câteva dintre poveștile de succes ale companiilor din Transilvania și doar câteva dintre rezultatele Enterprise Europe Network. Dacă compania dumneavoastră este pregătită să se extindă pe noi piețe și doriți să rescrieți alături de noi povestea mediului antreprenorial din Transilvania ne puteți contacta accesând site-ul https://www.een-transilvania.ro sau să contactați specialiștii EEN la adresa office [at] adrcentru.ro.
ADR Centru, în calitate de organizație membră a Rețelei Enterprise Europe Network,
vă dorește un an 2021 plin de realizări și succes în afaceri!
Economie
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” – orașul Zlatna anunță începerea proiectului Construirea de insule ecologice digitalizate în orașul Zlatna
Comunicat de presă
Orașul Zlatna anunță începerea proiectului cu titlul Construirea de insule ecologice digitalizate în orașul Zlatna, județul Alba, implementat de orașul Zlatna, conform contractului de finanțare nr. C3I1B0122000058 /27.02.2023, finanțat în cadrul componentei 3 – Managementul Deșeurilor a PNRR.
Proiectul se derulează pe perioada cuprinsă între 27.02.2023 și 31.12.2024.
Obiectivul proiectului îl reprezintă construirea de insule ecologice digitalizate în orașul Zlatna.
Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt următoarele:
- 9 insule ecologice digitalizate înființate și operaționale;
- 541,00 kg de deșeuri reciclabile colectate separat și reciclate;
- 670,00 kg de deșeuri biodegradabile colectate separat și reciclate.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 442.755,00 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 84.123,45 lei.
Persoană de contact:
Negrea Alexandra Maria
www.primaria-zlatna.ro
0258.856.337
Economie
(P) INTEK 2023 – platformă de inovare, business și networking pentru transformarea industrială
TEHNIC MEDIA vă invită la prima ediție INTEK – singurul târg expozițional din România dedicat transformării proceselor industriale, organizat între 4 și 7 aprilie 2023, la Centrul de Evenimente Lux Divina, Brașov.
INTEK are ca scop aducerea în prim-plan a trendurilor internaționale în materie de automatizare, robotizare și digitalizare, cu un accent deosebit pe aplicațiile practice și soluțiile tehnologice, și va reuni branduri importante, lideri de piață la nivel global și furnizori locali de tehnologie, specialiști din diverse domenii și decidenți din mediul de afaceri.
Evenimentul include o expoziție, în care vor fi prezentate cele mai noi și inovative echipamente și tehnologii dedicate transformării industriale, și mai multe conferințe și prezentări susținute de experți din domeniu, de reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mediului de afaceri și din învățământul universitar. În cadrul acestora se vor discuta subiecte importante referitoare la noile tehnologii și la impactul lor asupra afacerilor, industriei și societății în general.
„INTEK este o oportunitate unică pentru evoluția afacerilor din industrie. Suntem încântați să aducem la Brașov un eveniment cu o tematică atât de presantă la nivel global: automatizarea, robotizarea și digitalizarea proceselor de producție. INTEK este o platformă excelentă ce oferă specialiștilor interesați acces la instrumente esențiale pentru dezvoltarea afacerilor. Este o ocazie unică pentru a întâlni și discuta cu experți din companiile de top din domeniu și de a explora împreună cu ei cele mai recente tendințe și inovații din domeniile automatizărilor, robotizării și digitalizării, singurele capabile să ajute firmele să rămână competitive și să-și îmbunătățească decisiv eficiența proceselor. Asimilarea în ritm accelerat a tehnologiilor emergente este singura șansă pentru viitorul afacerilor din industrie.”, declară Onuț ILIESCU, Director general TEHNIC MEDIA, organizator INTEK.
Companiile românești au acum oportunitatea, datorită fondurilor disponibile prin PNRR și prin Programele Regionale, să investească în digitalizarea și automatizarea proceselor, prin achiziția de soluții și sisteme care să le sprijine în creșterea eficienței, a productivității și a competitivității la nivel local și regional.
În acest context, INTEK oferă un cadru ideal pentru dezvoltarea de noi parteneriate de afaceri și pentru crearea unor rețele solide de colaborare, fiind un eveniment de referință pentru toți cei care doresc să-și dezvolte afacerile în mod eficient și sustenabil. (mai multe detalii, pe www.intek.ro)
Vino la INTEK, între 4-7 aprilie, la Brașov!
INTEK se bucură de sprijinul: Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM); Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România), Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER), Organizației Patronale din Industria Aeronautică Română (OPIAR), Camerei de Comerț Belgia Luxemburg România Moldova (BEROCC), Clubului Economic German Brașov (DWK), Clubului francofon de afaceri din Brașov (CFAB), Asociației Române de Logistică (ARILOG), Asociației Patronatul Român din industria Electrotehnică (APREL), Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Camerei de Comerț și Industrie Brașov, ICEBERG, FIT – Digital Innovation Hub, EIT Manufacturing, EIT Urban Mobility, ALT Brașov – Cluster pentru inovare și tehnologie, TRANSILVANIA IT CLUSTER și TRANSILVANIA DIGITAL INNOVATION HUB.
Economie
Anunț începere proiect „REFACEREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ A SOCIETĂȚII SPERANTA E.L. SRL”
Comunicat de presă
Societatea SPERANTA E.L. SRL, cod de identificare fiscală 3704230, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J1/112/1993, în calitate de Beneficiar, implementează începând cu data de 10.02.2023 proiectul cu titlul „REFACEREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ A SOCIETĂȚII SPERANȚA E.L. SRL” , RUE 1484, Cod SMIS 160384, în baza contractului de finanțare nr. 973/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate.
Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea poziției pe piață a firmei în domeniul transporturilor, dupa pierderea suferite în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.
Rezultatele finale în urma implementării proiectului determinate de atingerea obiectivelor general și specifice sunt:
- Dotarea societății cu mijloace fixe performante, care vor asigura transportul în timpi optimi și la un nivel calitativ superior, optimizării procesului și asigurarea protejării mediului înconjurător în urma utilizării unor mașini prietenoase cu mediul prin reducerea emisiilor poluante.
- Creșterea productivității muncii în anul 3 de sustenabilitate.
- Menținerea locurilor de muncă existente la nivelul anului 2020 în vederea reducerii fluctuației de personal, având un impact pozitiv asupra activității societății deoarece îi oferă stabilitate.
Valoarea totală a proiectului este de 4.318.750,41 lei.
Valoarea totală a finanţării nerambursabile este în sumă maximă de 2.348.697,59 lei, formată din:FEDR/FC/FSE/ILMT: 1.967.409,69 lei și Buget național: 381.287,90 lei, echivalentă cu 65% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Perioada de implementare a proiectului de la data de 10.02.2023, data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și până la data de 31.12.2023.
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.
Date de Contact
SPERANTA E.L. SRL
Sediu social: Str. Garii, FN, Localitatea Cetatea de Baltă, județul Alba, România
Reprezentant legal: Natanael NAGY
Telefon: 0744335776
E-mail: [email protected]
„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
27 martie 1918, UNIREA Basarabiei cu România
-
Actualitateacum 5 ore
Atenție la falșii angajați ai băncilor: Poliția avertizează asupra unei fraude în mediul online
-
Actualitateacum 16 ore
Cum îţi dai seama dacă produsele cumpărate conţin insecte. Ce trebuie să scrie pe etichetă
-
Ştirea zileiacum 9 ore
DEFINITIVAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pe discipline, publicate de Ministerul Educației