Rămâi conectat

Sport

“Pentru Profu” Nicușor Marcu”! Baschetbalista Andreea Fleșer, în finala campionatului, cu FCC Baschet UAV Arad

Dan HENEGAR

Publicat

în

Andreea Fleșer (jucătoare originară din Aiud, s-a format la LPS Alba Iulia și CSU Alba Iulia) dispută în această perioada finala Diviziei Naționale de baschet feminin cu FCC Baschet UAV Arad, echipă unde s-a transferat la începutul acestui an.

Andreea nu a uitat colaborarea cu regretatul antrenor Nicușor Marcu, plecat prematur la îngeri în august anul trecut, la doar 51 de ani. Baschetbalista a deslușit în Cetatea Marii Uniri, sub comanda lui Nicușor Marcu, tainele sportului sub panou, începând de la LPS Alba Iulia și până la CSU Alba Iulia, cu care a debutat în baschetul de înaltă performanță.

În această finală națională, baschetbalista din Alba a ținut să-și exprime recunoștința pentru cel care a format-o purtând un tricou cu un mesaj special, de suflet: “Profu’ joc finala”, împreună cu o poză alături de mentorul său. Andreea Fleșer va împlini 23 de ani în 7 mai, iar pe prima scenă a evoluat la CSU Alba Iulia, Phoenix Constanța și CS Universitatea Cluj (din 2022, a disputat sezonul precedent finala Cupei României, cu Sepsi Af. Gheorghe)

Vreau să mulțumesc unei persoane, care mă privește de sus şi care a vrut mereu să ajung la acest club, este vorba de mentorul meu, Marcu Nicușor. Voi juca mereu cu gândul la el şi ştiu că se bucură pentru fiecare performanță pe care o am. Mulțumesc, profu’ Marcu”, este mesajul transmis de talentata baschetbalistă, folosită câteva minute în meciurile  de la Arad.

Gruparea din Covasna a câștigat ultimele 5 titluri naționale, primul în 2016, după o finală chiar cu CSU Alba Iulia! În primele două jocuri, în “Sepsi Arena”, gazdele au învins 76-61 și 84-68, dar la Arad, în partida cu numărul trei al duelului pentru trofeu, a fost nebunie. Peste 1400 de susținători ai “galben-albastrelor” au creat o atmosferă senzațională, iar elevele lui Bogdan Bulj s-au impus cu 67-61. Aseară, în Sala Sporturilor “Victoria” a fost al 4-lea duel, și s-a făcut 2-2 la „general”, după o nouă partidă incendiară, cu un public fabulos. Gazdele au câștigat 67-63, visul continuă, iar titlul se va decerna sâmbătă, la Sf. Gheoghe.

Tânărul coordonator de joc a avut convocări sub „tricolor”, în care a strâns prezențe la loturile naționale de junioare, respectiv la echipa reprezentativă 3×3 a României. Sportiva ce măsoară 1,63 metri a făcut parte în 2018 din naționala sub 20 de ani care a încheiat pe locul 4 la Campionatele Europene, Divizia B, de la Oradea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea