Rămâi conectat

Sport

Pentru Federația Română de Powerlifting, 2020 – anul încercărilor reușite | Ovidiu Pănăzan: „Am ales ca acest sport să continue să își construiască tradiția”

Publicat

în

Bilanțurile de sfârșit de an sunt complicate în contextul în care 2020 a reprezentat o perioadă fără precedent pentru societatea românească și pentru sportul autohton.

A încerca să tragem o concluzie după acest interval extrem de delicat și de dificil în același timp înseamnă o încercare din toate punctele de vedere. Federația Română de Powerltifting, entitate sportivă ce are sediul în Alba Iulia, a oferit, prin intermediul președintelui Ovidiu Pănăzan, o sinteză a acestui an aparte în plan sportiv.

“Pentru noi, 2020 a reprezentat oportunitatea de a ne adapta la condiții speciale, de a privi cu tristețe spre oamenii care au plecat, de a fi recunoscători celor care au dovedit tărie de caracter rămânând aproape de un sport care nu s-a temut niciodată de greutăți”, este mesajul transmis de Ovidiu Pănăzan, totodată desemnat antrenorul anului în județul Alba la secțiunea sporturi neolimpice, pentru a 5-a oară la rând.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, FRP consideră o adevărată realizare organizarea a două competiții naționale care au strâns la startul lor peste 200 de sportivi care au înțeles că performanța nu se poate virusa. Și, în contextul analizării retrospective a rezultatele obținute de către sportivii români în acest an competițional, reprezentanții FRP sunt convinși că a meritat din plin, că niciun efort organizatoric nu a fost prea mare. Chiar dacă 2020 a fost un an competițional fără participare internațională, concursurile internaționale fiind anulate rând pe rând din cauza pandemiei, componenții loturilor naționale au reușit să stabilească noi recorduri la nivelul tuturor celor trei probe din powerlifting.

Am reușit acolo unde poate că era mai ușor să invocăm de ce și mai ales cum nu se poate realiza ceva. Am ales ca acest sport să continue să își construiască tradiția invocată la fiecare construcție bugetară și sunt convins că nu am greșit nici de această dată. Am ținut la cuvântul dat sportivilor care reprezintă pilonul de forță al FRP, am ținut la parteneriatele care ne-au dat forță și speranță de-a lungul existenței federației și doresc pe această cale să le mulțumesc tuturor acelora care au sprijinit acțiunile noastre în mijlocul unui an extrem de greu pentru mediul de afaceri. Le sunt recunoscător tuturor acelora care au crezut că indiferent de vremurile pe care le trăim caracterele puternice vor prevala”, a precizat Ovidiu Pănăzan, rămas pe meterezele sportului, în ciuda acestor provocări sociale și economice, a dificultăților de care s-a lovit, a restricițiilor întâmpinate chiar și pentru o banală ședință de pregătire.

Fără doar și poate 2021 se anunță un an la fel de complicat ca cel pe care ne pregătim să îl încheiem dar acum avem un precedent care ne dă certitudinea că există o construcție organizațională puternică, care ne permite să pregătim în liniște anul competițional care urmează. Partenerilor și susținătorilor noștri le promitem un an cu rezultate remarcabile așa cum am promis la sfârșitul fiecărui an și așa cum am reușit să demonstrăm în peste un deceniu de activitate. Vă mulțumesc, vouă, antrenori, sportivi, conducători de cluburi pentru exemplul pe care l-ați oferit în 2020. La mulți ani, tuturor!”, a încheiat, într-un ton optimist, Ovidiu Pănăzan, antrenor, sportiv, oficial, într-un cuvânt omul care se identifică cu powrliftingul authton, a cărui flacăra nu a lăsat-o să se stingă!

Publicitate

Sport

CS Universitatea Alba Iulia, în cantonament la Covasna, cu 4 achiziții sub comanda lui Manea

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia beneficiază de condiții de invidiat la nivelul fotbalului județean, formația din Cetatea Marii Uniri aflându-se într-un cantonament centralizat timp de o săptămână la Covasna.

Spre comparație, dintre cele trei divizionare terțe din Alba, doar Metalurgistul Cugir va avea un stagiu de pregătire, la domiciliu, în această iarnă (CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia apelează la un regim de semi-cantonament la stadion).

Studenții din Cetatea Marii Uniri, cazați la hotelul TTS Covasna (4 stele) au parte de două ședințe de pregătire zilnic, scopul fiind încărcarea bateriilor din punct de vedere fizic în perspectiva părții secunde a sezonului, abordată cu un obiectiv declarat: promovarea în Liga a 3-a. Sunt 20 de jucători sub comanda antrenorilor Mihai Manea și Nicolae Ghișa, iar astăzi va ajunge și I. Neag. Au rămas acasă Ad. Păcurar, Bercea și Puha, ce nu mai fac parte de strategia clubului pentru primăvară, dar și Circov, Baghiu și Fl. Schiau (din motive de serviciu, au program separat de pregătire).

Electrica Furnizare Discount

Dacă discuțiile pentru înregimentarea uniristului Fetița nu au avansat prea mult, în schimb în stagiul montan se găsesc celelalte 4 achiziții bifate în această iarnă: Andrei Voineag (28 de ani, fundaș stânga, ultima dată la Daco-Getica, a mai trecut pe la Concordia Chiajna, “U” Cluj, CSM Deva), Răzvan Frențiu (29 de ani, jucător polivalent, ex-CS Ocna Mureș și Industria Galda), talentatul Balint Gylien (n. 2004, crescut de Viitorul Aiud, aparține de UTA Arad, Fortuna Lunca Mureșului, juniori) și tânărul fundaș albaiulian Gheorghe Mărginean (n. 2004, fost la CFR Cluj). Deocamdată este neclară situația fundașului Octavian Ionică (Jiul Petroșani, ce nu și-a rezolvat situația cu divizionara terță), în vreme ce mijlocașul Liviu Herci s-a despărțit pe cale amiabilă de formația din Valea Jiului. În perioada acestui stagiu, sunt fixate și două partide de verificare, una f duminică, 30 ianuarie, la ora 11.00, la revenirea spre casă, cu Olimpic Zărnești (liderul Ligii a 4-a din Brașov), iar cealaltă fiind prevăzută m joi, cu AS Covasna (Liga a 4-a, de la ora 18.30).

CS Universitatea Alba Iulia, liderul imbatabil al Ligii a 4-a, după 15 etape, este marea favorită a luptei pentru accederea la barajul de promovare în eșalonul terț. Studenții din Cetatea Marii Uniri au dominat prima parte a campionatului, având 13 victorii și o remiză, cel mai bun golaveraj, cea mai prolifică ofensivă (55 de reușite) și cea mai puternică defensivă (6 goluri încasate). O singură remiză au înregistrat “alb-albaștrii”, 1-1 la Galda de Jos, cu principala contracandidată la vârf, deznodământul returului de pe “Cetate” (în etapa a 2-a a returului, în 5-6 martie, primul meci fiind cu o săptămână mai devreme, la Zlatna) cu Industria, aflată la 7 ‘lungimi” în spate, limpezând în bună măsură necunoscutele luptei pentru șefie.

Citește mai mult

Sport

Datorii însumate de 6250 de euro către AJF Alba | GT Sport Alba Iulia, Târnavele Tiur și CS Zlatna – primele în topul restanțelor

Publicat

în

Asociația Județeană de Fotbal Alba a anunțat la începutul anului, în 5 ianuarie, datoriile membrilor afiliați la data de 31 decembrie 2021 (între timp, e posibil ca situația să se fi modificat).

Dintr-un total de 65 de cluburi ce activează în fotbalul amator din județ, la toate nivelurile, seniori, juniori, un număr de 38 de grupări (aproape două treimi) nu au niciun fel de restanțe către forul ce organizează activitatea fotbalistică în Alba. Astfel, între formațiile pe „zero” 6 sunt în Liga a 4-a (Inter Unirea, CS Universitatea Alba Iulia, Viitorul Sântimbru, Viitorul Vama Seacă, Performanța Ighiu 2004 și Kinder Teiuș), alte 10 în Liga a 5-a (Nicolae Linca Cergău, Spicul Bucerdea, Voința Beldiu, Viitorul Biia, Limbenii Limba, Gloria Cricău 2019, Șoimii Ciumbrud, Mureșul Gâmbaș, Fortuna Lunca Mureșului și Cuprirom Abrud), iar restul activează în sectorul juvenil.

Dintre cele 65 de entități sportive afiliate, 10 nu activează în ediția 2021/2022, dar în dreptul a 4 dintre acestea figurează datorii: Euro Șpring – 1.614 lei, Metalurgistul 1939 Cugir – 1.115 lei, Unirea Juniors Alba Iulia – 690 de lei și Voința Teiuș – 115 lei. Cuantumul datoriilor celor 9 echipe din al 4-lea eșalon se cifrează la suma de 15.413 lei (aproximativ 3120 de euro), dintre care aproape două treimi aparțin celor trei echipe ce conduc în ierarhia restanțierilor (GT Sport Alba Iulia – cu 5122 de lei, urmată în acest clasament de CS Zlatna – 3300 de lei și Olimpia Aiud – cu restanțe cifrate la 2286 de lei). GT Sport Alba Iulia este prima la nivelul restanțelor în întreg fotbalul amator, datorii semnificative acumulând și Târnavele Tiur (Liga a 5-a) – suma de 4.696 lei și AFC Unirea 1924 Alba Iulia (copii și juniori) – ce totalizează 2.395 lei.

Electrica Furnizare Discount

*Liga a 4-a, jumătate din cuantum

În întreg fotbalul amator sunt acumulate datorii de 30.901 lei, aproximativ 6250 de euro, iar din total aproape jumătate (15.413 lei) sunt restanțele echipelor din Liga a 4-a, în vreme ce formațiile din eșalonul inferior au adunat suma de 8759 de lei (mai mult de jumătate în dreptul echipei Târnavele Tiur)

În cel de-al 5-lea eșalon, pe lângă Târnavele Tiur (fostă 3 etape în Liga a 4-a), ce conduce detașat ierarhia datornicilor, au mai acumulat datorii CS Ocna Mureș (echipa a doua a divizionarei terțe, plus copii și juniorii) – 1495 de lei, Tineretul Șona – 861 de lei, Arieșul Apuseni Baia de Arieș – 396 lei, AFC Lopadea Nouă – 347 de lei, ACS Băgău – 316 lei, Rapid CFR Teiuș – 268 de lei, Gaz Metan Valea Lungă – 264 de lei, Sportul Livezile – 79 de lei, ACS Crăciunel – 31 de lei. Cea mai mică datorie din fotbalul județean este de 6 lei, trecută în dreptul grupării Inter Ciugud (Liga a 5-a), în vreme ce Unit Alba Iulia – cu 800 de lei  – are cea mai mare restanță către AJF Alba dintre participantele în sectorul juvenil, după AFC Unirea 1924 Alba Iulia.)

Citește mai mult

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 3-0, în turul sferturilor Cupei CEV | Victorie uriașă a echipei din „Mica Romă”!

Publicat

în

Volei Alba Blaj a făcut un meci mare la Tg. Mureș în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei CEV și a învins de o manieră categorică pe Volero Le Cannet, scor 3-0 (25-19, 25-13, 25-15). Vicecampioana României are nevoie de două seturi în returul din Franța, programat miercuri, 2 februarie, la ora 21.00, pentru a accede în careul de ași al celei de competiții continentale (Eczacibasi a învins la Istanbul, 3-0, pe Uralochka-NTMK, din Rusia, și e aproape sigură calificată în semifinale, returul fiind azi, tot în Turcia).

O partidă de poveste au reușit echipierele „mândriei Albei”, cel mai bun joc sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, Volei Alba Blaj având 5 victorii din 5 partide în campania europeană și 4 succese la rând în 2022, în 3 competiții diferite.

Sunt foarte fericit pentru această victorie! A fost doar primul meci și va trebui să jucăm la același nivel și săptămâna viitoare, deoarece calificarea nu este încă decisă. Le mulțumesc suporterilor pentru că au creat o atmosferă foarte plăcută, care ne-a condus spre această mare victorie. Vreau să-mi felicit echipa pentru modul în care a abordat acest meci, cu concentrare maximă, cu multă motivație, iar eu sper că vom continua să jucăm la fel ca și în meciurile din campionatul intern”, a spus Stevan Ljubičić.

Electrica Furnizare Discount

O partidă ce a durat doar 74 de minute, al cărei MVP a fost desemnată Gergana Dimitrova, cu cele mai multe puncte trecute în dreptul Victoriiei Russu – 20. Blajul a dominat la blocaje (5-1), ași (6-0), dar și la preluare (69 la sută reușită – 48 la sută), de partea cealaltă a fileului fiind și Maja Aleksic – 5 puncte.

Blajul a început ezitant disputa, vizitatoarele, lidere în Franța, distanțându-se la 11-5, dar a fost un simplu foc de paie. Gazdele au ridicat nivelul și-au îmbunătățit prestația, au reușit să egaleze la “15”, imediat preluând pentru prima dată conducerea (16-15) pe care nu au mai cedat-o până la final. A fost cea mai bună perioadă de joc, cu Victoriia Russu la serviciu și o serie excelentă de 6 puncte consecutive, și o detașare decisivă pe tabelă (22-16).

Descătușată, dar la fel de concentrată și determinată, reprezentanta României a dominat net și setul secund în care a controlat ostilitățile în mod clar (12-6, 15-8, 17-10 și 19-12), Adversarele au fost depășite la toate capitolele de o formație dezlănțuită, ce a făcut 2-0 la seturi după o demonstrație de forță. Echipa din “Mica Romă”  s-a menținut în față, nelăsând nicio șansă oponentelor, puse la colț de o formație căreia i-a ieșit totul. Blajul s-a dus glonț, la 12-6 și 16-8, 17-10 și 20-12, evoluând de o manieră entuziasmantă până la finele confruntării europene.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 8 puncte, Jovana Kocić – 4, Nađa Ninković – 11, Victoriia Russu – 20, Olga Strantzalli – 9, Slađana Mirković – 3, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Sorina Miclăuș; Daiana Roman, Andra Artin și Iarina Axinte, Jovana Cirković, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Sâmbără, la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu” e meci dificil cu CS Medgidia (participantă în Cupa Challenge) în etapa a 14-a a Diviziei A1

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj și CEV

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare