Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pentru a continua ascensiunea, Performanţa Ighiu este obligată să cucerească Cetatea Devei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

national-sebis-performanta-ighiu-6Performanţa Ighiu pare să-şi fi regăsit matca, după cele două victorii consecutive repurtate în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, în deplasarea de la Reşiţa şi acasă, cu UTA „Bătrâna Doamnă” 2.

Însă în runda ce urmează, pentru elevii antrenorului Adorian Himcinschi urmează un meci de foc, la Deva, cu o pretendentă la promovare, o formaţie ce a avut un start ratat de sezon şi a instalat un nou antrenor. „Am suferit pe partea de omogenitate, dar ne-am reglat din mers. Cu Ripensia Timişoara am înregistrat un eşec lamentabil, care consider că a fost un accident. Acum suntem liniştiţi, există încredere, ne-am descătuşat şi vrem să urcăm cât mai mult în ierarhie, să recuperăm terenul pierdut”, a spus principalul Ighiului, care crede că a reuşit să găsească soluţii pentru problemele afişate de propria echipă în meciurile de până în prezent.

„Ştim că avem un lot cu calitate şi avem nevoie de răbdare. Am suferit în defensivă dar am reuşit să reglăm şi acest aspect, în plus adăugându-se şi căutările pentru conturarea primului unsprezece”, a admis antrenorul Adorian Himcinschi. Întâlnirea recentă de la Galda de Jos a fost prima din actuala stagiune în care apărarea divizionarei terţe nu a capotat, iar adversarii nu au înscris.

*La Deva, presiune şi orgolii

Runda a 5-a va fi un punct nodal pentru cele două pretendente la eşalonul secund, ce nu-şi mai permit paşi greşiţi, în condiţiile în care liderul Naţional Sebiş are maximum de puncte, 12, Performanţa Ighiu este poziţionată pe locul 5, cu 7 puncte, iar CNS Cetate Deva este penultima, cu 3 puncte. Pentru a depăşi criza, după eşecul drastic de la Sebiş, 3-6, gruparea hunedoreană l-a instalat drept antrenor principal pe Viorel Tănase (45 de ani), tehnician cu licenţa PRO, care a mai pregătit pe Oţelul Galaţi, Dunărea Galaţi, Farul Constanţa şi SC Bacău, ce a activat şi în Liga 1 sau Liga a 2-a. Şi din acest punct de vedere se adaugă o presiune suplimentară, întrucât noul principal nu-şi permite un rezultat dezamăgitor în faţa fanilor. Să mai adăugăm un aspect, duelul foştilor echipieri, R. Bodea împotriva Performanţei Ighiu, respectiv Boldea, Făgărăşanu şi Mintaş, adversari ai Devei, echipa unde au activat sezonul precedent.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea