Rămâi conectat

Actualitate

Pensionări ilegale la Casa de Pensii Alba – 50 de persoane audiate la DIICOT ALBA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de 119 învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat şi înşelăciune.

Acţiunea procurorilor DIICOT vizează destructurarea unei grupări infracţionale, membrii grupării având drept scop obţinerea de venituri ilicite, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea unor documente de studii false.

Percheziţii în Alba, Cluj,Bihor,Arad,Maramureş şi Bucureşti

Membrii grupării infracţionale au acţionat pe raza judeţelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, precum şi pe raza municipiului Bucureşti.În vederea descoperirii şi ridicării unor mijloace de probă sunt în derulare, la acest moment, 17 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti – 5 , a municipiului Turda – 3 şi a judeţelor Bihor – 5 , Alba – 2, Teleorman -1 şi Satu Mare – 1.

În sarcina învinuiţilor se reţine că au procurat diplome de studiu false – diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, certificate de calificare profesională, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu au calificarea necesară. Se mai reţine, în sarcina unui număr de 50 de învinuiţi, că au beneficiat în mod ilegal de pensie, la baza întocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Judeţene de Pensii stând înscrisuri falsificate – cărţi de muncă, adeverinţe de salariat, etc. Dosarele de pensie erau falsificate integral sau parţial de către membrii grupării şi introduse în plată cu complicitatea unor funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Publice Alba. Prejudiciul prezumtiv produs de către membrii grupării este de peste 10 miliarde lei.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia vor fi conduse la audieri 50 de persoane. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Alba, BCCO Bucureşti, BCCO Cluj, BCCO Satu Mare, BCCO Oradea, BCCO Teleorman şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Alba.

UPDATE AICI:

http://www.ziarulunirea.ro/peste-50-de-dosare-de-pensii-falsificate-depistate-de-procurorii-diicot-alba-la-casa-judeteana-de-pensii/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea