Rămâi conectat

Actualitate

Pensiile speciale ale magistraților NU vor putea fi desființate. Avocatul Poporului ,,Această categorie profesională are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat miercuri, 03.03.2021, că toate pensiile speciale vor putea fi desființate, cu excepția celor ale magistraților.

Renate Weber a precizat că, dacă parlamentarii vor, pot da „mâine” o lege pentru desființarea tuturor pensiilor speciale de care beneficiază celelalte categorii.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu”, a declarat Renate Weber.

„Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a spus Renate Weber.

Avocatul Poporului a afirmat că la desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

„Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari”, a dezvăluit Renate Weber.

„În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a adăugat Renate Weber.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost votată pe 17 februarie 2021 de senatori și deputați, decizia fiind luată cu 357 de voturi „pentru”, nici un vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR s-au abținut de la vot.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care parlamentarii rămân fără pensii speciale.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea