Pensiile de serviciu ale condamnaților pentru fapte de corupție sunt de acum INTERZISE de Parlament. Proiectul, votat cu 292 de voturi ,,pentru”

Astăzi, Plenul Camerei Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, cu 292 de voturi pentru, un proiect de lege cu privire la instituirea interdictiei beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de corupţie.

Doi deputaţi PNL au depus în Parlament un proiect care prevede interdicţia de a mai primi pensie de serviciu pentru persoanele plătite din bani publici, precum parlamentari sau judecători, care au fost condamnate pentru fapte de corupţie, respectiv luarea/darea de mită sau traficul de influenţă.

ELIT

Parlamentul interzice condamnaților pentru fapte de corupție să primească pensie de serviciu
„Societatea românească, atât prin reprezentanţii săi în Parlament, dar şi prin intermediul formatorilor de opinie mass-media şi din societatea civilă, în ultima vreme a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la faptul că. în materia pensiilor de serviciu acordate persoanelor care sunt remunerate din fonduri publice, este nevoie de existenţa unei interdicţii, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea şi darea de mitp, traficul şi cumpărarea de influenţă. Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curţii Constituţionale sau ai Curţii de Conturi, etc”, au afirmat în expunerea de motive depitaţii PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară.

Sursa: stiripesurse.ro

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...