Rămâi conectat

Actualitate

Pensiile de serviciu ale condamnaților pentru fapte de corupție sunt de acum INTERZISE de Parlament. Proiectul, votat cu 292 de voturi ,,pentru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, Plenul Camerei Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, cu 292 de voturi pentru, un proiect de lege cu privire la instituirea interdictiei beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de corupţie.

Doi deputaţi PNL au depus în Parlament un proiect care prevede interdicţia de a mai primi pensie de serviciu pentru persoanele plătite din bani publici, precum parlamentari sau judecători, care au fost condamnate pentru fapte de corupţie, respectiv luarea/darea de mită sau traficul de influenţă.

Parlamentul interzice condamnaților pentru fapte de corupție să primească pensie de serviciu
„Societatea românească, atât prin reprezentanţii săi în Parlament, dar şi prin intermediul formatorilor de opinie mass-media şi din societatea civilă, în ultima vreme a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la faptul că. în materia pensiilor de serviciu acordate persoanelor care sunt remunerate din fonduri publice, este nevoie de existenţa unei interdicţii, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea şi darea de mitp, traficul şi cumpărarea de influenţă. Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curţii Constituţionale sau ai Curţii de Conturi, etc”, au afirmat în expunerea de motive depitaţii PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea