Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noile decizii de pensionare. Schimbări semnificative în sistemul de pensii

Noile decizii de pensionare, sunt așteptate de milioane de seniori din România, mai exact, un docuemnt care urmează să fie emis conform noii Legi a pensiilor, după recalcularea acestora.

Noua lege a impus un proces de recalculare în baza unor noi reguli, promisiunea oficialilor fiind aceea că niciun pensionar nu va primi mai puțini bani după ce acest proces se va fi încheiat.

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a declarat la Antena 3 CNN că: ”Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale”, a explicat politicianul care a mai precizat că este crucial pentru toți pensionarii să înțeleagă că această schimbare nu va duce la scăderea pensiilor lor, asigură Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

Citește și: PENSII 2024: Câte pensii prevăzute de legi speciale au fost încasate în aprilie 2024? 345 lei pentru un artist, peste 2.100 lei un revoluționar

Procesul de recalculare va aduce modificări semnificative pentru unii pensionari, cu majorări care pot ajunge între 80 și 90%. Persoanele vizate sunt cele cu un stagiu mare de cotizare, între 35 și 40 de ani, care vor beneficia de puncte de stabilitate pentru fiecare an suplimentar de muncă peste cei 25 de ani.

Dar aceste modificări nu se opresc aici. Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare și o dublă majorare. Aceștia sunt cei care au avut venituri extraordinare, precum prime și sporuri pentru care s-au plătit contribuții. Aceștia trebuie să depună actele doveditoare la casele de pensii pentru a solicita această recalculare.

Citește și: PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană

Începând cu 1 septembrie, timp de 6 luni, angajații de la casele de pensii vor face această a doua recalculare. În tot acest timp, plata pensiilor majorate este în mâinile liderilor europeni, deoarece ministrul de Finanțe negociază la Bruxelles o prelungire de până la șapte ani a perioadei în care România să iasă din procedura de deficit excesiv. Acest lucru devine imperativ, deoarece majorările de pensii exercită o presiune considerabilă asupra bugetului național.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea