Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2022: Când vor fi plătiți banii în decembrie și în cât timp trebuie tipărite noile cupoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022: Când vor fi plătiți banii în decembrie și în cât timp trebuie tipărite noile cupoane

Daniel Baciu, șeful Casei Naţionale de Pensii, a vorbit despre ce se va întâmpla cu pensiile în luna decembrie și dacă mai este timp pentru tipărirea noilor cupoane.

”După cum bine știți, există foarte clar o convenție între Casa Națională de Pensii și Compania Națională de Poștă în care se spune foarte clar, acolo sunt stipulate termenele de livrare a pensiilor la domiciliu.

Exact cu data de 1 ale fiecărei luni noi virăm pensiile către beneficiarii noștri, pensionarii. Deci, 1 fiind zi nelucrătoare, exact cu data de 2, deja pensiile vor fi achitate către beneficiarii noștri, pensionarii. Chiar am avut o discuție cu domnul director general al Companiei Naționale. M-a asigurat domnul director că totul este în regulă și începând cu data de 2 decembrie vor fi achitate.

Termenele de livrare a pensiilor sunt foarte bine stipulate în Convenție. Începând cu un intervalul 1-15 ale fiecărei luni, Compania Națională de Poștă trebuie să achite toate pensiile beneficiarilor noștri care au optat pentru această modalitate de plată, respectiv prin mandat poștal. Pe lângă acestea, mai avem și pensiile unde pensionarii au optat ca modalitate de plată prin cont bancar, unde se vor vedea și acestea în jur de data de 12-13 ale lunii”, a subliniat președintele Casei Naționale de Pensii Publice la postul de televiziune Antena3 CNN.

Cum vor arâta noile cupoane de pensii

Noile cupoane de pensii vor cuprinde informații noi. În primul rând, va fi trecută noua valoare a punctului de pensie, de 1784 de lei, a cărui majorare a fost decisă de coaliția aflată la guvernare. Ceea ce rămâne neschimbată este suma pensiei, care se va regăsi, la fel ca și până acum, în partea dreaptă, sus, a cuponului. În plus, pe cupon va apărea și valoarea ajutoarelor acordate. În cazul pensiilor de sub 1500 de lei, ele se ridică la 1000 de lei, livrate în două tranșe. Prin urmare, pe cupon va apărea și cifra de 500 de lei reprezentând respectivul ajutor.

Va fi timp suficient pentru operarea tuturor modificărilor necesare, mai ales că nu există încă un act normativ unde să se regăsească noua valoare a punctului de pensie. Există timp suficient pentru a tipări cinci millioane de cupoane, astfel încât pensiile să ajungă la timp la oameni?

”Orice decizie a coaliției de guvernare trebuie transpusă într-un act normativ, publicat în Monitorul Oficial. În acest moment, de fapt chiar astăzi și mâine lucrăm intens cu colegii de la Ministerul Muncii, de la Casa Națională de Pensii pentru a reuși să finalizăm acest act normativ, astfel încât săptămâna viitoare să intre, probabil, în ședință de Guvern pentru a fi adoptat. Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp, astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba despre niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în baza de date”, a spus Daniel Baciu la Antena3 CNN.

În cât timp trebuie tipărite cupoanele?

”Tipărirea începe undeva în jurul datei de 15 decembrie”, a precizat președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea