Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Pensie 2020: Cum se face reconstituirea vechimii prin procedură simplificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reconstituirea vechimii în muncă a devenit posibilă și pe baza cărților de muncă scanate de casele de pensii, dacă documentele respective au fost distruse sau pierdute, chestiune reglementată prin OUG 163/2020.

Ordonanța prevede ca în situații excepționale precum distrugerea, degradarea sau pierderea carnetului de muncă, reconstituirea vechimii în muncă să se poată face cu ajutorul arhivei electronice de la casele de pensii. Aceeași soluție se poate aplica și dacă angajatorii persoanelor a căror vechime în muncă trebuie dovedită nu mai există sau arhiva nu mai poate fi identificată.

OUG 163/2020 a modificat Legea nr. 263/2010 (Legea pensiilor) și se referă la perioadele de stagiu de cotizare realizate în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, notează avocatnet.ro.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Anterior, Legea pensiilor stabilea că dovada stagiului de cotizare pentru perioadele respective se putea face cu carnetul de muncă sau cu alte documente eliberate de angajator, din care să rezulte informațiile necesare stabilirii dreptului la pensie.

La începutul anului, inspectoratele teritoriale de muncă avertizau că încă există carnete de muncă ce așteaptă să fie ridicate de titularii lor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea