Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pensia – proprietatea mea, jos labele de pe ea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pensia este proprietatea mea sfântă, dobândită după ani grei şi lungi, peste 45, pe frontul muncii şi al contribuţiei integrale la fondul de asigurări sociale, instituit şi garantat de legile şi Constituţia ţării. Am investit în această proprietate încă din primii ani ai tinereţii, atât cât mi-a cerut legea românească, cu speranţa şi convingerea că fac o investiţie bună, sigură, pe termen lung, pentru ca la anii deplinei maturităţi şi ai bătrâneţii, dacă îi mai apucăm, să avem o viaţă cât de cât decentă şi liniştită. Am cheltuit pentru aceasta din banii mei, de-a lungul a 45 de ani, câteva miliarde de lei, bani pe care dacă îi puneam la CEC, aş fi avut astăzi un fond de pensie privat ce mi-ar fi asigurat un trai comod, fără griji, supărări, emoţii şi frustrări de genul celor care le trăim astăzi, noi cei care am fost buni şi loiali contribuabili ai bugetului de stat şi a asigurărilor sociale..
Aşa am clădit pensia, proprietatea mea, pe munca şi banii mei, fiind unul dintre pensionari ce au plătit integral pentru a beneficia de acest drept garantat de Constituţie şi de toate legile statului român. Cine vrea să-mi fure din această proprietate, trebuie să fie un mare bandit, un escroc, un porc ordinar cum nu a mai fost pe acest pământ şi care calcă totul în picioare. Constituţie, lege şi omenie. Pensionarii au plătit şi au muncit din greu o viaţă întreagă pentru a beneficia de modesta şi neîndestulătoarea pensie de azi. A-i ciunti din această proprietate înseamnă a sfida statul de drept, democraţia şi a o înlocui cu haiducia. Dacă vrea statul român să iasă din criză nu are decât să taie toate pomenile electorale cu care au câştigat alegerile, campanie de campanie, politicienii noştri de ieri şi de azi şi cu care au umplut ţara de tot felul de asistaţi sociali, inclusiv pensionari pe tot felul de cazuri de aşa-zisă invaliditate sau închipuite boli, de am ajuns să fim ţara cea mai „bogată” în acest dezmăţ social pe banii poporului român. Ca să nu mai vorbim de cei cu pensii speciale de 200 – 300 de milioane pe lună care zic că au împărţit dreptatea şi combătut corupţia! Deci, jos labele de pe pensionarii integrali şi integri, care au contribuit din plin pentru a avea la anii senectuţii o proprietate inviolabilă, garantată de Constituţia ţării – pensia! Jos sistemul ticăloşit!
Gheorghe CIUL

N.R. Acest articol a apărut în ziarul „Unirea” din 15 mai 2010. Din nefericire el îşi păstrează actualitatea şi l-am reprodus în semn de solidaritate cu toţi pensionarii care, iată, s-au trezit cu încă o tăiere de 5,5 la sută din pensii. Acest procent, cu cei încă 5 la sută rezultaţi din creşterea TVA-ului şi cei aproape 8 la sută cât a fost inflaţia în 2010 înseamnă mai mult decât 15 la sută, cu cât a vrut să impoziteze pensiile domnul Traian Băsescu. Zis şi făcut. S-a ţinut de cuvânt. Ruşine, ruşine, ruşine! Mare ruşine să-ţi schilodeşti părinţii şi bunicii şi să-i impovărezi atât de perfid şi de nedrept de parcă nu le-ar ajunge anii grei ai bătrâneţii. Aşa că încă o dată jos labele domnule preşedinte de pe pensia mea, a ta, a noastră, a românilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Chef Toma, desert tricolor de 5 metri, de Ziua Națională: Prăjitură cu foi Lica, ca în vremea copilăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cunoscutul bucătar Cosmn Toma a preparat, special pentru ziua de 1 Decembrie, o prăjitură tricolor, de 5 metri, cu care așteaptă să îi îndulcească pe cei care au ales să sărbătorească Ziua Națională la Alba Iulia.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Pentru pregătirea desertului, chef-ul albaiulian a folosit 8 kg de nucă, 65 de pachete de foi Lica, 20 litri de smântânîă lichidă, 20 de litri de frișcă, 85 de pachete de biscuiți mari.

Prăjitura are 2 creme, una caramel cu nucă și o cremă ca și la salamul de biscuiți, dar mai lichidă: ”Prăjitura datează de pe vremea comunismului, a fost inventată e gospodinele de la acea vreme, iar când o guști, îți aduci aminte de copilărie”, a spus Chef Toma pentru ziarulunirea.ro.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Prăjitura Unirii poate fi savurată de vizitatorii de la Alba Iulia începând cu ora 15.30, în curtea Palatului Principilor, unde se va servi și tradiționala masă populară.

Dulcele tricolor nu este singura surpriză a bucătarului, acesta amenajând încă de ieri, în fața casei sale, o masă tradițională, cu pită tricoloră, țuică, ceapă roșie și carne afumată.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare