Pensia – proprietatea mea, jos labele de pe ea!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pensia este proprietatea mea sfântă, dobândită după ani grei şi lungi, peste 45, pe frontul muncii şi al contribuţiei integrale la fondul de asigurări sociale, instituit şi garantat de legile şi Constituţia ţării. Am investit în această proprietate încă din primii ani ai tinereţii, atât cât mi-a cerut legea românească, cu speranţa şi convingerea că fac o investiţie bună, sigură, pe termen lung, pentru ca la anii deplinei maturităţi şi ai bătrâneţii, dacă îi mai apucăm, să avem o viaţă cât de cât decentă şi liniştită. Am cheltuit pentru aceasta din banii mei, de-a lungul a 45 de ani, câteva miliarde de lei, bani pe care dacă îi puneam la CEC, aş fi avut astăzi un fond de pensie privat ce mi-ar fi asigurat un trai comod, fără griji, supărări, emoţii şi frustrări de genul celor care le trăim astăzi, noi cei care am fost buni şi loiali contribuabili ai bugetului de stat şi a asigurărilor sociale..
Aşa am clădit pensia, proprietatea mea, pe munca şi banii mei, fiind unul dintre pensionari ce au plătit integral pentru a beneficia de acest drept garantat de Constituţie şi de toate legile statului român. Cine vrea să-mi fure din această proprietate, trebuie să fie un mare bandit, un escroc, un porc ordinar cum nu a mai fost pe acest pământ şi care calcă totul în picioare. Constituţie, lege şi omenie. Pensionarii au plătit şi au muncit din greu o viaţă întreagă pentru a beneficia de modesta şi neîndestulătoarea pensie de azi. A-i ciunti din această proprietate înseamnă a sfida statul de drept, democraţia şi a o înlocui cu haiducia. Dacă vrea statul român să iasă din criză nu are decât să taie toate pomenile electorale cu care au câştigat alegerile, campanie de campanie, politicienii noştri de ieri şi de azi şi cu care au umplut ţara de tot felul de asistaţi sociali, inclusiv pensionari pe tot felul de cazuri de aşa-zisă invaliditate sau închipuite boli, de am ajuns să fim ţara cea mai „bogată” în acest dezmăţ social pe banii poporului român. Ca să nu mai vorbim de cei cu pensii speciale de 200 – 300 de milioane pe lună care zic că au împărţit dreptatea şi combătut corupţia! Deci, jos labele de pe pensionarii integrali şi integri, care au contribuit din plin pentru a avea la anii senectuţii o proprietate inviolabilă, garantată de Constituţia ţării – pensia! Jos sistemul ticăloşit!
Gheorghe CIUL

N.R. Acest articol a apărut în ziarul „Unirea” din 15 mai 2010. Din nefericire el îşi păstrează actualitatea şi l-am reprodus în semn de solidaritate cu toţi pensionarii care, iată, s-au trezit cu încă o tăiere de 5,5 la sută din pensii. Acest procent, cu cei încă 5 la sută rezultaţi din creşterea TVA-ului şi cei aproape 8 la sută cât a fost inflaţia în 2010 înseamnă mai mult decât 15 la sută, cu cât a vrut să impoziteze pensiile domnul Traian Băsescu. Zis şi făcut. S-a ţinut de cuvânt. Ruşine, ruşine, ruşine! Mare ruşine să-ţi schilodeşti părinţii şi bunicii şi să-i impovărezi atât de perfid şi de nedrept de parcă nu le-ar ajunge anii grei ai bătrâneţii. Aşa că încă o dată jos labele domnule preşedinte de pe pensia mea, a ta, a noastră, a românilor!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

d-le Ciul 28 ianuarie 2011 at 9:07

Articolul matale miroase a partizanat politic: din toata sleahta de politicieni din 20 de ani,l-ai gasit vinovat pe Basescu. Cam slabuta logica matale de adult „impartial si responsabil”, catranit de incercarea presedintelui de a-ti manca pensia. Nimeni nu se leaga de pensia cinstita obtinuta pe baza contributivitatii, dar Crin si Ponta se fac ca nu pricep si se solidarizeaza cu „victimile” cu pensii nesimtite.Asa ca,jos labele de pe pensiile de zeci si sute de milioane-nemeritate, d-le Ciul!

vigilante 28 ianuarie 2011 at 9:46

Perfect de acord..nu e prima oara cand opozitia nu tine cont de interesele poporului si solidarizeaza doar pt a fi contra. In opinia lor e corect ca unii sa primeasca zeci si sute de mil chiar daca nu au contribuit la fondurile de pensii si sa nu li se taie aceste venituri. Las sa se taie din pensiile amaratilor cu 8-10 milioane. Rusine..sa vedem cine o sa ii mai voteze. Dar oamenii uita..o sa isi aduca aminte doar ca base e rau si le-a taiat pensiile asa ca…ne meritam soarta

robert 28 ianuarie 2011 at 10:22

cei care a-ti comentat articolul de mai sus pacat ca nu sunteti pensionari cu pensii de 5– 10 milioane vechi din care sa va retina 5,5 iar preturile sa creasca sa vad cum traiti si cit de mult va ve-ti iubi conducatori va doresc sa ajungeti ca noi cu pensile si apoi sa va vad cit de fericiti sunteti

Conducatori" iubiti" 28 ianuarie 2011 at 13:15

au fost Iliescu si Nastase, caci au umplut tara de pensionari de 40-45 de ani, nu i-au dat in somaj sa nu piarda voturi; Tariceanu aproape a dublat nr.bugetarilor din aceleasi motiv. Acum altii trebuie sa faca curatenie dupa „masurile lor intelepte „.Plus o criza mondiala,de care sunt vinovati, cine altii decat Basescu si Boc- asa se spala pe mani noua alianta psd-pnl-pc Si nici gura nu le miroase!

adrianno 28 ianuarie 2011 at 10:49

Cand a platit omul acela miliarde de lei contributii?De ce nu aveti un nume? Cine mai crede aburelile voastre?Scrieti doar sa va aflati in treaba………

flo 28 ianuarie 2011 at 11:24

Robert, intadevar pacat că nu suntem pensionari la care ni se retin 55Ron. Unii suntem profesori şi din 1000Ron ni s+au retinut 250. Asa că mai usor pensionari.

nicolae 28 ianuarie 2011 at 13:12

Domnule Ciul vad ca sunteti bine informat,va rog sa publicati o situatie a nivelului pensiilor pe categorii sociale,va rog sa nu va ascundeti in spatele asa zisei ,,confidentiale”,pensiile obtinute din sistemul public,ale bugetarilor,trebuie facute publice,eu ca platitor de taxe trebuie sa stiu unde ajung banii mei,vreau sa stiu ce pensie are un fost lucrator la CAP,care furniza carne si lapte la cantina partidului,un tractorist,care a produs paine,un lucrator in turnatorie,care a adus valuta,un militian ,la care in 1987 am apelat fiindca mi-a fost furata o bicicleta,pe care nu am gasit-o nici astazi,era ocupat cu o ancheta,un biet taran taiase un vitel,(dar militeanul avea frigiderul plin de carne de vitel),un ofiter MAN, (cu ce se mandresc,din punct de vedere tehnologic suntem in lumea a 4 a,trebuie sa cumparam tehnologie pe bani grei,cunosc un fost MAPN-ist care la geografie era paralel,acasa nu stia sa bata un cui in perete,noros cu soldatii…) ,un lucrator la finante,eu in 90 am inceput o activitate privata,a trebuit sa-mi cumpar totul,de la pix,scaun ….,am platit toate taxele posibile,dar ei bine mersi au un sediu ,elegant,aer conditionat si tot felul de sporuri salariale,asa ca domnule Ciul parerea mea este ca jos laba de pe pensia celor care au produs bunuri materiale si nici o pensie obtinuta de acesti…profitori nu trebuie sa fie mai mare de salarul mediu pe economie,ce a dat tarii acel domn care vordeste de cateva miliarde,,,eu ar trebui sa lucrez 3 vieti sa castig atat.Va multumesc anticipat si vreau sa citesc in ziarul Unirea(il citesc pe internet,sunt plecat din tara,dar mai platesc inca impozite in Romania,deci vreau sa fiu informat …unde sunt banii mei),astept exemple concrete,5 de la CAP,5 fosti militieni(va rog sa publicati si suma primita ca ordonanta),5 MAN,5 judecatori,5 finantisti,5 profesori,ma rog daca se poate si alte categorii de pensionari,precizez,pensiile obtinute de bugetari trebuie facute publice,sunt banii nostri,si contribuabili trebuie sa stie unde merg,opinia publica va spune daca sunt meritate sau nu aceste pensii.

Vai lume vai.... 28 ianuarie 2011 at 13:45

Da este criza,dar d-lor Basescu si Boc nu trebuia taiate salariile si pensiile amaratilor si nimeni in Romania sa nu aibe salar mai mare de 5-6 mii iar pensiile sa nu fie mai mari de5 mii lei.La cei ce depasesc acesti bani,dati-le salar si pensie minima a econimiei din tara noastra ca ei s-au aranjat lefurile…….Ce sa zica mama de 85 ani cu cea mai mica pensie 375 lei si ,,sula,,de la penitenciar sa i-a 307 milioane manca-ai canceru banii !No cum e cu traitu bine????Si sa se reduca nr.functionarilor ca parca avem stiinta calculatoarelor nu ca pe vremuri !Jos pensiile nesimtite de peste 5 mii lei ca doar nu au arat prin asfalt !

NECUNOSCUT 28 ianuarie 2011 at 15:47

Lor nu li se iau din salarii sau chiar daca li se ia pe o parte pe cealalta li se intoarce inmiit inapoi, spun aceasta cu gindul la articolul din data de 27.01.2010 referitor la sumele maxime alocate pentru cheltuieli de personal la pripariile comunale care s-au alocat fara a se face nici o fundamentare la Primaria Valea lunga volumul cheltuielilor de personal aferent unei singure persoane este de 7288 RONI/ luna si unui consilier local este de 450 ron/luna .De 1 decembrie au primit fiecare salariat cite 1000 ron de craciun la fel si atunci mai este criza pentru ei?

nica 28 ianuarie 2011 at 18:05

Daca este proiprietatea ta sa ti-o tii acasa porcule comunist . Comunistii tai au bagat la inchisoare oamenii de valoare ,caracter situ , jigodie comunista vrei sa iti platim noi, tinerii pensia ta de goz comunist????????????????
Ati slujit pe CEAUSESCU el sa va dea pensii nesimtite, nulitatilor !!!!!!!!!!!!!!!!

rosca 28 ianuarie 2011 at 18:25

Va trebui sa mai avem putina rabdare !
Toate magariile astea se vor sfirsi curind si asta se va vedea CLAR dupa primele alegeri libere care vor avea loc !
Cineva va lua o plama si cred ca si un sut in cur, pe care il va simti multi ani la rind.
Problema e ca dupa schimbare, toate relele faptuite sa fie platite efectiv de catre cineva care acum gandeste cu dosul, cu averea cistigata in ultimii ani.

NECUNOSCUT 28 ianuarie 2011 at 18:36

Nustiu cita rabdare mai poate avea cineva cu acesti nenorociti care au ajuns sa creada ca acest stat este feuda lor, ei sunt stat in stat se infrupta din avutul tarii de crezi ca l-au dobindit prin mostenire de la parinti , parca nu ar fi tata si avutul tuturor romanilor. ROMANI !!!!!!!!!UNITI-VA NU MAI STATI PASIVI SI SUB NASUL VOSTRU SE DUCE DE RIPA TOT CE S-A CONSTRUIT PINA ACUM.

costelus2011 30 ianuarie 2011 at 17:11

si totusi cel ce a scris artcolul are dreptate *ZEUS* vrea sa *traim bine*

Comentariile sunt oprite