Rămâi conectat

Politică Administrație

Pe surse: Vezi cine sunt democrat-liberalii din Alba care țintesc un fotoliu de deputat sau senator

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ trei pe un loc, aceasta este concurența până acum între democrat-liberalii care și-au anunțat intenția să candideze pentru unul din cele 7 colegii de deputați și senatori de Alba.

Deși liderii PDL nu au vrut să dezvăluie numele celor ce și-au depus candidaturile știm deja că peste 20 de persoane se află pe lista ce va fi dezbătută în această seară în BPJ.

Pe lângă ”vechea gardă” – Alexandru Pereș, Clement Negruț și Corneliu Olar (acesta din urmă se pare că vrea să dea un colegiu mic, de deputat, pe unul mare, de senator), cele mai mari șanse la un fotoliu de deputat de Alba le are Ștefan Bardan, mai ales că sursele noastre spun că este susținut de la cel mai înalt nivel al Organizației PDL Alba, respectiv de președintele Mircea Hava, pentru Colegiul Alba Ilia.

O altă posibilă candidată este Oana Badea care, în opinia democrat-liberalilor, a obținut rezultate remarcabile în zona Aiud, dar și la nivel național, în perioada în care a fost la Ministerul Educației. Nici Rodica Andronescu nu ar fi departe de o nominalizare, mai ales că este președinta Organizației de Femei din PDL Alba și s-a obișnuit cu viața din Capitală în perioada în care a fost șefa ANOFM.

Dacă nu ar prefera Clement Negruț colegiul Sebeș Blaj și Dorin Nistor ar avea șanse destul de mari la o nominalizare. Chiar și așa, Nistor ar putea să spere ca Negruț să-și aleagă alt colegiu (bazându-se pe deja eternul conflict dintre deputatul de Alba și primarul Blajului, Gheorghe Rotar care, cel mai probabil nu-l va sprijini în acea zonă).

Unii spun că Negruț ar putea să candideze pe colegiul Cugir-Zlatna, însă pe acea zonă este dificil să-și facă o campanie electorală ”cum scrie la carte” pentru că… acolo nu se contruiește o autostradă. Aceleași surse spun că tot pe Colegiul Cugir-Zlatna are șanse să fie propus și Ionuț Fulea.

Alte două nume noi, despre care am aflat că s-ar afla pe lista de candidați sunt avocații Marcel Simion și Marius Costinaș despre care în principiu se crede că vor rămâne ”la bară”, deoarece nu și-au făcut încă priză la electorat.

În fine alți doi ”colegi noi în privința candidaturii” cu  mai vechii aspiranți la Camera Deputaților și la Senat sunt Claudiu Răcuci și Cornel Sandu, primul fiind în prezent consilier județean iar al doilea a fost șeful IȘJ Alba iar acum este consilier local.

Lista completată până la termenul limită de azi (ora 17.00) va fi prezentată și dezbătută în BPJ după care, așa cum au anunțat liderii PDL Alba se vor face sondaje iar apoi nominalizările vor fi trimise la conducerea centrală a partidului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local din Alba Iulia din 29 aprilie se află și un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Acestea vor fi majorate cu 10,4%, rata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea