Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pe lângă revenirea la Unirea Alba Iulia, Mircea Oprea – antrenor și jucător la Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Va fi o primăvară fotbalistică încărcată pentru albaiulianul Mircea Oprea (41 de ani), ce are în față două provocări. Acesta a revenit, de curând în staff-ul tehnic al Unirii Alba Iulia, unde colaborează cu Marcel Rusu, și în același timp s-a implicat la Performanța Ighiu.

La formația din Liga a 4-a, clasată la finele turului pe poziția a 10-a, cu 17 puncte, Mircea Oprea va avea dublă calitate, de antrenor și jucător, urmând să evolueze în centrul liniei defensive (în acte ca antrenor va figura Ioan “Poli” Marinca, întrucât Oprea nu are documentele necesare). În prima parte a campionatului celui de-al 4-lea eșalon, Mircea Oprea a condus Kinder Teiuș, însă a rămas doar jucător după 5 eșecuri la rând. Oprea a fost secund al lui Adorian Himcinschi la Unirea Alba Iulia (anterior în Liga a 2-a a colaborat cu Stelian Gherman), a fost și director tehnic începând din februarie 2021 și a continuat să joace, în Liga a 5-a, la Inter Ciugud (inclusiv în recenta ediție de Cupa României).

Pe de altă parte, ighienii au început stagiunea cu Alexandru Kalanyos (cel ce l-a descoperit pe Nicolae Stanciu) și au încheiat-o cu Ioan Marinca, omul bun la toate. Performanța dispune de un efectiv experimentat pentru acest nivel, cu Potopea, V. Mureșan, Tripșa, C. Dănilă sau S. Turuș și îl dorește pe Hârciagă în această iarnă. Este a treia mutare în Liga a 4-a, după Kinder Teiuș (Ioan Ilie instalat) și Inter Unirea (nu mai continuă Ionuț Pereat, substituit de cuplul Ovidiu Maier și Viorel Rațiu). Și la GT Sport Alba Iulia, George Țălnar a preluat frâiele, fiind ajutat de Adrian Roman. În timpul turului s-au mai produs modificări la Voința Stremț (Raul Oargă, după ce Radu Andone a plecat și câteva runde nu a fost antrenor principal), CIL Blaj (Bogdan Cisteian în locul lui Radu Bulugea) și Hidromecanica Șugag (Iancu Șufană, în vreme ce Ioan Trăscăian a rămas doar jucător).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea