Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Pe cine au pus ochii Finanţele pentru impozitarea averilor mari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Impozitarea averilor mari va viza 1-2% dintre contribuabili, grupul ţintă fiind format din persoanele cu averi sau cheltuieli mari care nu au declarat veniturile, potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Aceasta înseamnă circa 50.000 -100.000 de persoane, având în vedere că plătitorii de impozit pe venit sunt circa 5 milioane. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală urmează să înfiinţeze mai multe departamente care să verifice persoanele cu venituri sau cheltuieli foarte mari.
„Din experienţa altor state reiese că ponderea celor vizaţi va fi de 1-2%. La nivelul ANAF există un grup de lucru pentru constituirea acestor departamente, de 30-40 persoane. Grupul ţintă va fi format din persoanele cu averi mari sau cheltuieli mari”, a spus Ialomiţianu. Metodele indirecte pentru verificarea câştigurilor vor putea fi aplicate doar pentru veniturile reale din 2011, însă ministrul Finanţelor a dat asigurări că nu vor scăpa de controale nici cei cu vile şi maşini care nu au declarat veniturile până în acest an.
La sfârşitul anului trecut, Executivul a hotărât că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 de lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori. Guvernul va solicita asistenţa tehnică a Băncii Mondiale atât la elaborarea normelor de aplicare, cât şi la instruirea angajaţilor care vor fi implicaţi în acţiunea de control. Potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, acţiunile de control în cazul marilor averi în scopul impozitării vor fi declanşate pentru 200-300 de persoane, în principal patroni foarte bogaţi care în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pe firmă, sustrăgându-se de la plata impozitelor. Fiscul urmăreşte prin crearea unui departament de control al persoanelor fizice cu venituri mari să elimine paradoxul firmă săracă – patron bogat, controalele urmând să fie îndreptate şi spre proprietarii firmelor care afişează o avere pe care nu o pot proba (Z.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Alba, mamă și antreprenoare dedicată: Delicate Lace, povestea brand-ului creat de trei generații de femei. ”Am crescut printre dantele, voaluri şi cu sunetul de fundal al maşinii de cusut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Alba, mamă și antreprenoare dedicată: Delicate Lace, povestea brand-ului creat de trei generații de femei. ”Am crescut printre dantele, voaluri şi cu sunetul de fundal al maşinii de cusut” „Am crescut printre dantele, voaluri şi cu sunetul de fundal al maşinii de cusut, toate acestea datorită mamei mele, a cărei pasiune pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea