Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În ce priveşte noul director al ANOFM :PDL Alba aşteaptă răspuns de la Centru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andronescu, Moldovan, Vuşcan şi Albu sunt în cărţi pentru şefia ANOFM Bucureşti.  Democrat-liberalii îşi revendică în continuare acest post, în virtutea rezultatelor obţinute la alegeri. Rodica Andronescu, propusă în locul fiului, Tudor Andronescu.

Democrat-liberalii din Alba nu fac un secret din faptul că îşi doresc în continuare să impună un om la şefia ANOFM, susţinând că rezultatele pe care organizaţia le-a obţinut în alegeri le dă acest drept. Astfel, o listă cu 4 nume de posibili înlocuitori ai lui Bian a fost trimisă deja la Biroul Permanent Naţional al partidului, urmând ca decizia validării unei persoane de pe listă să aparţină forului central. Este vorba despre inspectorul şcolar general adjunct Rodica Andronescu, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Nicolae Albu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dorian Vuşcan şi Nicolaie Moldovan, şeful Serviciului Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Alba Iulia. Nu la fel de transparenţi au fost liderii democrat-liberali din Alba când au fost întrebaţi care dintre cei patru are cele mai multe şanse, respectiv care a întrunit cel mai mare număr de voturi din partea membrilor Biroului Permanent Judeţean. „Am trimis lista la BPN, însoţită de numărul de voturi obţinut de fiecare în parte şi câte un CV ataşat. Aşteptăm răspunsul de la Bucureşti. Postul de şef al ANOFM aparţine PDL Alba câştigat în trei rânduri de alegeri, este dreptul nostru de a solicita acest post”, a precizat secretarul general al PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş. Misterul s-a adâncit şi mai mult când deputatul Clement Negruţ a spus că PDL Alba îşi rezervă dreptul de a face şi alte propuneri în afara celor patru nume în cazul unui refuz de la centru.
Dacă pe Nicolae Moldovan este clar ce-l recomandă pentru acest post, dovadă fiind activitatea sa prolifică în domeniul proiectelor europene scrise şi câştigate de Primăria Alba Iulia, un semn de întrebare asupra competenţei planează în cazul lui Nicolae Albu şi a lui Dorian Vuşcan, doi semi-anonimi pentru opinia publică, dar şi pentru presă, pe care Alexandru Pereş a spus că în primul rând îi recomandă tinereţea şi nu neaparat rezultatele obţinute în activitatea de la Poştă, respectiv Protecţia Cosumatorului. Cât o priveşte pe Rodica Andronescu, aceasta pare să fie persoana preferată de democrat-liberalii din judeţ pentru a-l înlocui pe Silviu Bian la şefia ANOFM, preşedinta femeilor democrat-liberale întrunind cele mai multe voturi din partea colegilor din BPJ. Iniţial, pe listă s-a aflat fiul acesteia, Tudor Andronescu, angajat al unei firme private din domeniul condimentelor care funcţionează în Alba. „Pe listă s-au aflat atât Tudor Andronescu cât şi Rodica Andronescu, doamna Andronescu apărând ca propunere ulterior primei şedinţe a BPJ de joia trecută, şi anume sâmbăta trecută. În momentul în care a fost propusă doamna Andronescu, noi ca membri am spus că nu e posibil să avem două nominalizări din acelaşi partid şi atunci Tudor Andronescu s-a retras”, a precizat deputatul Clement Negruţ, vicepreşedinte al PDL Alba. Liderii partidului nu au reuşit că dea o explicaţie de ce în cele din urmă s-a optat pentru Rodica Andronescu şi nu pentru fiul acesteia, spunând că nu ştiu ca Tudor Andronescu să aibă vreo problemă care să-l împiedice să-şi dorească funcţia de secretar de stat.
Democrat-liberalii din Alba au mai subliniat că nu se aşteaptă ca liderii partidului de la centru să sancţioneze organizaţia din Alba pentru cazul Bian şi să refuze propunerea venită din partea lor pentru ANOFM. „S-ar crea un precedent foarte periculos şi pentru noi ca membri ai partidului, şi pentru alţii care nu au ştiut nimic despre acţiunea Bian”, a precizat Pereş. El nu exclude nici varianta ca liderii PDL de la nivel central să opteze pentru păstrarea în continuare a unui interimar la conducerea ANOFM până după alegerile de anul viitor. „Avem acest drept de a propune o persoană pentru administraţia centrală, este dreptul pe care organizaţia PDL Alba şi l-a câştigat în bătăliile electorale”, a adăugat secretarul general al PDL. La rândul său, directorul de comunicare Mihai Babiţchi, este de părere că este o datorie morală a PDL Alba să trimită nişte propuneri la Bucureşti, „pentru că, până la urmă, este şi o imagine a judeţului Alba, că avem oameni capabili aici”.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea