Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Patru gări din judeţul Alba, propuse pentru modernizare cu fonduri europene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru gări din judeţul Alba, propuse pentru modernizare cu fonduri europene

Gările Sebeș Alba, Aiud, Teiuș și Războieni au fost incluse într-un proiect de modernizare pentru care CFR SA, prin Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov, a lansat pe 4 iulie licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate prin proiectul „Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare.

În același proiect mai sunt propuse pentru modernizare alte 19 stații de cale ferată din județele Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Caraș Severin, Hunedoara, Mehedinți, Harghita, Brașov, Mureș, Iași și Suceava, pentru care licitațiile au fost lansate de sucursalele CF București, Iași și Timișoara.

Proiectul presupune: modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilație şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante,  modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj;  asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrade, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 23 staţii CF este de 6.844.382 de lei, fără TVA, cu fonduri externe nerambursabile.

Pentru celelalte 24 de stații de cale ferată din proiectul „Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”, finanțat prin POIM, licitațiile au fost lansate în luna iunie de sucursalele din Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea