Rămâi conectat

Curier Județean

Patru elevi şi-au ales disciplina la BAC… ca să poată copia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 1 iulie, a avut loc ultima şi cea mai uşoară probă a examenului de bacalaureat, candidaţii putând susţine testul la o disciplină la alegere dintre cele ale profilului sau specializării. La examen au fost prezenţi 3.713 elevi din cei 3.860 de candidaţi înscrişi, care au susţinut ultima probă scrisă în funcţie de profil şi specializare. Astfel, la profilurile artistic, pedagogic, educaţie fizică şi teologic, absolvenţii au putut alege să dea examenul la geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie sau filozofie, iar cei de la profil umanist au putut opta suplimentar şi pentru sociologie. La profilurile tehnic şi la resurse naturale şi protecţia mediului probele s-au susţinut la fizică, chimie sau biologie, iar la profilurile real şi militar liceenii au putut alege în plus şi informatica. Elevii de la profilul servicii au dat examenul la geografie, logică şi argumentare, psihologie sau economie.
Conform inspectorului şcolar Bardi Ştefan, au fost eliminaţi patru elevi, care au folosit diverse surse de inspiraţie: fiţuici, telefonul mobil şi handsfree. Este vorba despre un elev de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, un candidat de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, o elevă şi un absolvent de la Grupul Şcolar Forestier Câmpeni. Potrivit sursei citate, incidentul legat de camerele de supraveghere care nu au funcţionat în timpul probei obligatorii a profilului la bacalaureat a avut loc la Colegiul Naţional „Avram Iancu”. Elevii eliminaţi nu vor mai putea susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni. Pentru a promova BAC-ul, elevii trebuie să obţină minimum nota 5.00 la fiecare dintre probe şi media generală cel puţin 6.00. Rezultatele sesiunii iunie-iulie vor fi afişate duminică, 3 iulie, iar contestaţiile se vor putea depune luni, 4 iulie, între orele 8.00 – 12.00, iar rezultatele finale se vor afişa în 8 iulie, după soluţionarea contestaţiilor. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea