Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patru ani de închisoare pentru un tânăr de 27 de ani din Bucerdea Grânoasă, pentru trei infracţiuni comise în acelaşi timp

Ziarul Unirea

Publicat

în

R. Aurel Cristian, un tânăr din comuna Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat de judecătoria Aiud la 4 ani în regim de detenţie pentru trei infracţiuni: conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Infracţiunile datează din noiembrie 2018, iar hotărârea instanţei de judecată a fost pronunţată în 25 martie 2020.

În actul de sesizare s-a reţinut că în jurul datei de 4 noiembrie 2018, o persoană a vândut lui R. Aurel Cristian un autoturism cu nr. de înmatriculare bulgar, defect şi depozitat într-un cimitir din Bucerdea Grânoasă, cu suma de 800 lei. Vânzătorul i-a atras atenţia cumpărătorului că asigurarea autoturismul va expira în circa 5 – 6 zile şi că trebuie reînnoită pentru a putea circula în continuare. În portbagajul autoturismului vândut se aflau, la momentul vânzării, două plăcuţe de înmatriculare de la un alt autoturism, care au fost puse de către fostul proprietar şi care au fost uitate, acestea rămânând în continuare în portbagaj şi după cumpărarea şi preluarea autoturismului de către cumpărător.

În ziua următoare vânzării, bărbatul din Bucerdea Grânoasă a reuşit să remedieze defecţiunea şi a condus autoturismul localităţii în timp ce erau montate plăcuţele cu număr de înmatriculare bulgar, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Deoarece la data de 8 noiembrie 2018 a expirat poliţa de asigurare bulgară, noul proprietar a montat plăcuţele româneşti pe care le-a găsit în portbagaj. După 3 zile, în 11 noiembrie, în timp ce conducea maşina pe raza oraşului Teiuş a fost solicitat să oprească pentru control de către un echipaj de poliţie rutieră. Conducătorul auto a refuzat să oprească şi a continuat deplasarea pe mai multe străzi din Teiuş, unde, la un moment dat, a părăsit partea carosabilă şi a ieşit printr-un lan de porumb pe câmp, reuşind să scape de urmărirea echipajului care folosea atât semnalele luminoase cât şi acustice. Maşina a avariat parţial, pe o distanţă de circa 11 metri, gardul din plasă metalică ce împrejmuia un imobil.

Poliţiştii au investigat împrejurimile în vederea identificării inculpatului, investigaţii rămase fără rezultatul găsirii acestuia, după care au revenit din nou la locul unde a fost abandonat autoturismul, constatând însă că între timp plăcuţele cu nunmerele de înmatriculare au fost luate de pe autoturism. Din cercetări a rezultat că plăcuţele fuseseră luate de către şofer. ”Declaraţiile date de inculpat prin care a negat comiterea faptelor de care este acuzat sunt subiective şi nu se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate în cauză. Surprinzătoare şi în vădită contradicţie cu datele oferite în declaraţiile sale este şi atitudinea inculpatului, care a primit de la organele de poliţie autovehiculul la data de 18.03.2019, fără nicio obiecţiune. Or, din moment ce a susţinut că a vândut autoturismul, că nu mai îl avea în posesie şi că nu are vreo implicare în săvârşirea infracţiunilor de care era acuzat, atitudinea normală era aceea de a refuza primirea”, a precizat magistratul în decizia de la Judecătoria Aiud.

Judecătorul a mai susţinut că fiecare dintre cele trei infracţiuni reţinute se raportează la condiţiile în care inculpatul a condus autoturismul, respectiv, fără ca acesta să fie înmatriculat în mod legal, având montate numere de înmatriculare emise pentru alt autovehicul şi fără să aibă permis de conducere. Instanţa a mai constatat că acesta este recidivist, fiind condamnat în 2016 la 2 ani de închisoare, tot cu executare, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere. A fost liberat condiţionat în 2017 cu un rest rămas de executat de 328 de zile.

Având în vedere aceste circumstanţe, R. Aurel Cristian a fost condamnat la două pedepse de câte 1 an şi 6 luni de închisoare pentru conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducere a unui vehicul cu număr fals de înamtriculare şi la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 4 ani în regim de detenţie. Atât inculpatul cât şi Parchetul au contestat decizia Judecătoriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea