Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Patronul fabricii de uleiuri Hexol a omorât o adolescentă de 16 ani din Pianu de Jos și a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Conducea o mașină cu alcoolemie de 1,50 mg/l

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Proprietarul companiei care produce uleiul Hexol în România, omul de afaceri Daniel Serghei Condratov, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia definitivă a fost pronunţată în 27 februarie 2018, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Bărbatul a provocat în august 2014 un accident mortal, victima acestuia fiind o adolescentă în vârstă de 16 ani din Pianu de Jos. Ancheta poliţiei a dezvăluit că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma analizelor de sânge rezultând o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,40 g/l la a doua probă.

Pedeapsa finală aplicată acestuia este de 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. Pedeapsa este mai mică cu 9 luni faţă de decizia instanţei de fond, Judecătoria Alba Iulia. Curtea de Apel a decis, în schimb, să majoreze daunele civile ce vor fi acordate părinţilor victimei, la un total de 100.000 de euro. Părinţii au cerut daune morale de 2 milioane de euro. De asemenea, inculpatul mai trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile şi să plătească cheltuieli de spitalizare de circa 57.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările au relevat faptul că, din cauza vitezei excesive, Condratov Daniel Serghei, care se afla la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit-o cu partea dreaptă pe victima minoră care se afla în spatele unui grup de tineri şi care a fost aruncată într-un şanţ, unde a rămas în stare de inconştienţă. Din cauza leziunilor grave, victima a decedat în data de 14 octombrie 2014, în timp ce era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgu Mureş. Bărbatul se deplasa dinspre terenul de golf de la Pianu, unde a participat la o competiţie, spre o pensiune din comuna Vinţu de Jos. Fata a decedat în urma unui şoc ”septico-toxic” apărut pe fondul rănilor foarte grave suferite. Inculpatul trimis în judecată a recunoscut faptele şi a solicitat să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Expertiza realizată la solicitarea instanţei a stabilit că şoferul băut avea în momentul impactului viteza de 56 de km pe oră. De asemenea, expertiza a mai stablit că şi minora ar avea un grad de culpă în producerea accidentului, ”cuantificat de instanţă la 15%, în vreme ce culpa incul­patului este apreciată de instanţă la 85%”, scrie adevărul.ro.

”Consumul de alcool l-a împiedicat pe inculpat să facă toate demersurile pentru evitarea accidentului, să frâneze sau să ocolească victima, de vreme ce era singurul vehicul ce se deplasa pe carosabil. Deşi exista iluminat public, la locul accidentului, datorită distanţei dintre stâlpii de iluminat, s-a format o zonă întunecată, cu iluminat slab, iar victima s-a deplasat pe partea carosabilă, la o distanţă estimată de expert de 0,5-1,3 m faţă de marginea din dreapta a părţii carosabile, pe sensul de drum Pianu – Vinţu de Jos”, se mai susţine în motivare. Judecătorul a reţinut că, deşi victima nu se putea deplasa decât pe carosabil, ”în lipsa trotuarelor amenajate şi a acostamentului care era prea îngust”, aceasta ar fi trebuit să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a drumului.

Condratov Daniel Serghei a mai avut în trecut probleme penale. În 2012 a fost arestat preventiv timp de mai multe luni, alături de mai multe persoane într-un dosar în care era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul nu apare ca fiind trimis în judecată. Omul de afaceri a fost în trecut handbalist de performanţă. Afacerile acestuia sunt derulate la Oradea, unde a pornit, iniţial, cu producţia mărcii de votcă ”Kondratov” şi a fost dezvoltator imobiliar. În 2016, numele acestuia a fost vehiculat alături de alţi afacerişti controversaţi la o partidă de golf în Bulgaria, alături de fostul premier Victor Ponta.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 12 – 15 august 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 13 – 15 august 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 13 – 15 august 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 13- 15 august 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ASTĂZI: A doua zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Lupte de gladiatori, dansuri antice, paradă cu torțe. PROGRAMUL zilei de sâmbătă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ASTĂZI: A doua zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Lupte de gladiatori, dansuri antice, paradă cu torțe. PROGRAMUL zilei de sâmbătă

Festivalul Roman Apulum continuă şi astăzi la Alba Iulia, în prim-planul manifestărilor aflându-se luptele de gladiatori, prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante, ateliere militare și meșteșugărești, dansuri antice și parada cu torțe care închide a doua zi a evenimentului.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

PROGRAM SÂMBĂTĂ 13 AUGUST

11.00 – 11.20 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului
Esplanada Catedralei Romano Catolice

Elit - Gustul Desăvârșit

11.20 – 11.30 Parada legionarilor romani și a războinicilor daci
Esplanada Catedralei Romano Catolice și Strada Mihai Viteazul

11.30 – 21.00 Tabăra antică-ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antica, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

12.00 – 13.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

18.30 – 20.00 – Prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante: Tomis (Constanta); Historia Renascita (Pitesti); Veteres Milites (Sibiu); Omnis Barbaria (Baia Mare); Terra Dacia Aeterna (Cluj-Napoca); Legio I Italica (Svishtov, Bulgaria); Dacii Petrodavei (Piatra Neamț), Garda Apulum (Alba Iulia)
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.00 – 20.45 – Dansuri antice – Magna Nemesis, Venatrix și Nimfele Daciei
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.45 – 21.45 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus și Ludus Apulensis
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.45-22.00 – Parada cu torțe
Strada Mihai Viteazul


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Prezența unui URS, semnalată într-o comună din județul Alba: A fost transmis un mesaj RO-ALERT

În cursul serii de vineri, 12 august, a fost semnalată, prin apelul numărului unic de urgenţă 112, prezența unui urs în zona Ampoița.

Prin apelul numărului unic se Urgență 112, s-a semnalat prezența unui urs în zona Ampoița.

Elit - Gustul Desăvârșit

A fost emis mesaj Ro-Alert către locuitorii din zona respectivă.

Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea