Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Patronii români se feresc de tinerii în căutarea unui loc de muncă! „Nu stau mai mult de șase luni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patronii români se feresc de tinerii în căutarea unui loc de muncă! „Nu stau mai mult de șase luni”

Tendința actuală arată că tot mai puțini angajatori sunt dispuși să investească în dezvoltarea tinerilor fără experiență, deoarece mulți dintre aceștia decid să plece după doar câteva luni de muncă.

Tinerii, fiind înclinați spre indecizie și lipsindu-le răbdarea de a acumula experiență, conform specialiștilor în recrutare, caută acum cu ardoare poziții în domeniul pe care îl studiază. Prin urmare, ei evită în mare măsură posturile temporare în cafenele sau restaurante.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Andrei, în vârstă de 21 de ani și student la Comunicare în anul trei, se confruntă cu această realitate. El a trimis CV-ul la 20 de firme, dar nu a primit niciun răspuns favorabil, așa că s-a angajat temporar ca vânzător într-un centru comercial. Andrei își împărtășește experiența: „Mi s-a pus întrebarea dacă am experiență în domeniu, am răspuns că sunt student la licență și mi s-a spus că avem nevoie de minim doi ani de experiență în domeniu. Am început să caut joburi online și să aplic acolo.”

Pe de altă parte, angajatorii se feresc de candidații tineri și preferă să se concentreze asupra celor care caută stabilitate. Reprezentanții unei companii din Cluj explică decizia lor: „În acest moment, preferăm să ne concentrăm pe angajați cu puțin mai multă experiență. În cazul colegilor care încep primul lor job într-o companie, există posibilitatea ca, după un anumit timp, să simtă tentația de a experimenta sau de a căuta o altă companie, ceea ce poate duce la o fluctuație mai mare.”

Specialiștii în domeniul resurselor umane confirmă că mulți dintre tinerii la început de carieră nu rămân mult timp la primul loc de muncă. Mobilitatea este ridicată, iar schimbarea frecventă a locului de muncă devine o tendință.

Această realitate poate reprezenta o problemă pentru angajatori, deoarece integrarea tinerilor în companii și dezvoltarea lor eficientă necesită timp, mentori și colegi cu experiență care să îi ajute și să îi învețe. Nu toate companiile dispun de aceste resurse.

În prezent, rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani este semnificativă, aproape 22%, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică. Această situație reflectă complexitatea pieței muncii pentru tinerii fără experiență și pentru angajatori.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea