Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Patronatele din turism cer Guvernului REDESCHIDEREA restaurantelor de la 15 iunie. Numărul estimat al șomerilor din HoReCa, la 30% din angajați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înainte, Asociația Restaurantelor din România (HORA) a stabilit cu Guvernul, de principiu, ca și terasele să fie redeschise la 1 iunie, iar din două în două săptămâni să fie deschis gradual restul restaurantelor, respectiv mai întâi 50% din interior, iar apoi integral și în interior, scrie Profit.

Patronatele din turism cer Guvernului ca restaurantele să intre în 15 iunie în faza a doua de relaxare, și anume redeschiderea interioarelor, în caz contrar numărul estimat al șomerilor din HoReCa va urca de la 30%, cât este estimat acum, la 40%.

Acum, patronatele vor să se asigure că respectivul calendar va fi și apliccat și susțin că este foarte important pentru întreaga industrie a turismului să se treacă la faza a doua a relaxării restricțiilor pentru restaurante, în cel mai scurt timp, respectiv 15 iunie 2020.

În acest caz, cei aproximativ 400.000 de oameni care lucrează în industrie vor fi reactivați complet.

Redeschiderea integrală a celor 40.000 de restaurante, hoteluri, baruri și cafenele ar duce la reintrarea pe piață a localurilor care nu au mai redeschis deloc, estimate azi la 27% din total, adică 10.800 de spații.

Redeschiderea restaurantelor ar duce, potrivit patronatelor, și la ameliorarea conflictului dintre proprietarii de spații și operatori legat de cuantumul și plata chiriei.

Astăzi, aproximativ 10.000 de operatori din industria de turism au preluat integral sarcina chiriei, iar restaurantele aflate în conflict cu proprietarii intenționează să intre în insolvență.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea