Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pasajul CFR de la Vinţu de Jos nu va fi deblocat în această primăvară. Stadiul de finalizare a lucrărilor din zonă este de doar 63,12 la sută

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pasaj cfrDin 14 septembrie 2015, circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată în zona pasajului de cale ferată de pe raza comunei Vinţu de Jos – DN7 – DJ 107C. Inițial, circulația auto a fost stopată în zonă pentru 8 luni (până în aprilie 2016), dar cu posibilitatea acordării avizelor de prelungire a restricțiilor, din partea CJ Alba, pe motive întemeiate.

În zonă se edifică un pasaj CF (peste linia ferată de mare viteză) pentru circulaţia autovehiculelor şi pietonilor, parte a proiectului “Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Pan European IV, pentru a asigura circulația trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h, pe tronsonul Sighișoara – Coșlariu”.

Pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu, în lungime de 33,1 km execută lucrări constructorul Impressa Pizzarotti & C S.p.A. Conform unei situații privind stadiul de execuție a contractelor încheiate în urma aplicării procedurilor de achiziție publică, dată publicității de SN CFR SA în 18 martie 2016, stadiul lucrării pe acest tronson este de 63,12 la sută (55,08 la sută în noiembrie 2015).

Valoarea contractului este de 766.925.000 lei (aproximativ 173 de milioane de euro) și a fost semnat în 12 decembrie 2011. Termenul iniţial al contractului a fost de 30 de luni. În schimb, conform aceleiași situații publicate pe 18 martie 2016, a fost încheiată realizarea documentaţiilor cadastrale şi de evaluare a imobilelor ce urmează a fi expropriate, în conformitate cu prevederile Legii nr.255/2010, pentru lucrarea de utilitate publică: „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan-European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, pe tronsonul Coşlariu – Simeria” – UAT Simeria, Turdaş, Orăştie, Romos, Geoagiu, Şibot, Săliştea, Vinţu de Jos, Sebeş, Alba Iulia, Sântimbru (LOT 4) și pe tronsonul Sighişoara – Coşlariu: UAT Valea Lungă, Blaj, Crăciunelu de Jos şi Mihalţ (LOT 1).

Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe secțiunea Coşlariu – Simeria, Secțiunea 3 – Tronson Vințu de Jos-Coșlariu s-a făcut în proporție de 65,12 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea