Rămâi conectat

Politică Administrație

Partida Romilor „Pro Europa” vrea expertul său pentru romi la Primăria Jidvei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă va fi angajat Constantin Vitan Jr., PRPE îşi va căuta dreptatea în instanţă

    În două adrese înaintate primarului comunei Jidvei şi consilierilor locali ai CL Jidvei, respectiv prefectului Ştefan Bardan, preşedintele Sucursalei Judeţene Alba a Partidei Romilor „Pro Europa”, Ilie Petru, susţine că PRPE Alba nu este de acord cu angajarea lui Constantin Vitan Jr. în funcţia de expert pentru problemele romilor la Primăria Jidvei.
„Nu suntem de acord cu angajarea domnului Vitan Constantin Jr., fiind exclus din Partida Romilor „Pro Europa”, pentru că noi avem nevoie de o persoană mai competentă decât cel pe care primăria comunei vrea să-l angajeze (Vitan Constantin Jr.)”, o persoană care are un cuvânt de spus în comunicarea respectivă, şi noi îl recomandăm pe domnul Moldovan Nicolae, care este preşedintele de tineret pe zona Târnava Mică. Acesta poate fi repartizat în diferite lucrări pe care romii le vor executa la Legea 416 sau unde este nevoie”, a declarat preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru.
El a precizat că, potrivit HGR nr. 522/2006, experţii locali pentru romi reprezintă principalii mediatori între comunităţile locale de romi şi autorităţile administraţiei publice locale. Experţii locali pentru romi sunt responsabili pentru organizarea, planificarea, coordonarea şi desfăşurarea pe plan local a activităţilor pentru îndeplinirea obiectivelor şi sarcinilor cuprinse în planul general de măsuri.
„Expertul local pentru romi sunt angajaţi în cadrul primăriilor, se subordonează atât primarului, cât şi biroului judeţean al unui partid care îi reprezintă pe romii din judeţ. La nivelul comunelor, funcţia de expert local pentru romi va fi exercitată de către o persoană cunoscătoare a problemelor romilor delegată de către romii din comunitatea locală pentru a reprezenta relaţia cu comuna. Acest expert pe problemele romilor are nevoie de o adresă de la partidul/partida pe care îl/o reprezintă dacă merită sau nu să reprezinte acea comunitate”, susţine în cele două adrese liderul PRPE Alba, Ilie Petru. „În cazul în care Vitan Constantin Jr. va fi angajat prin intervenţii, vă vom trimite în judecată pentru nerespectarea HG nr. 522/2006”, mai arată Ilie Petru.
În plus, în adresa către Instituţia Prefectului, Ilie Petru îi cere prefectului să nu aprobe o eventuală solicitare pentru angajarea lui Constantin Vitan Jr. venită din partea Primăriei Jidvei.  (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea