Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Parlamentarii USL intră de azi în grevă parlamentară

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aleşii opoziţiei nu şi-au dat demisia pentru a nu pierde reprezentativitatea în BEC la următoarele alegeri

Co-preşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au anunţat luni, 30 ianuarie, ca toţi parlamentarii USL au optat pentru retragerea din Parlament, dar nu pentru renunţarea completă la condiţia de aleşi, urmând să nu mai participe la sedinţe decât în situaţii legate de anticipate, schimbarea Guvernului, suspendarea preşedintelui. Parlamentarii USL au optat pentru greva parlamentară şi nu pentru demisia din funcţiile de deputaţi şi senatori pentru a nu pierde reprezentativitatea în Biroul Electoral Central la alegerile din acest an şi pentru a nu lăsa supravegherea corectitudinii procesului electoral doar la mâna puterii PDL şi a partidelor neparlamentare.

Iată ce ne-au declarat parlamentarii USL de Alba:

Deputatul PNL de Alba, Teodor Atanasiu, ne-a declarat în numele parlamentarilor de Alba, „şi evident în numele tuturor parlamentarilor USL din România” cum a ţinut să sublinieze, că: „Am optat la reuniunea USL pentru o retragere din Parlament, de la lucrările Parlamentului, dar nu o renunţare completă la condiţia de parlamentar. Nu mai participăm împreună cu actuala majoritate la nicio sedinţă, la nicio acţiune, la niciun vot, cu excepţia situaţiilor excepţionale care pot fi decisive: alegeri anticipate, schimbarea Guvernului, suspendarea preşedintelui. Decizia politică a fost luată, urmnează doar stabilite amănuntele de ordin tehnic şi anume pe ce se vor focaliza parlamentarii USL în timpul acestei greve parlamentare, ce vom face efectiv în perioada următoare”.

Deputatul Teodor Atanasiu a mai spus că „agendele noastre sunt comune cu cele ale protestarilor din întreaga ţară, însă mitingurile noastre poltice sunt organizate separat” explicând că parlamentarii USL refuză să mai asiste în continuare la şedinţe în care sunt ignoraţi şi legile sunt trecute pe bandă rulantă, prin asumări repetate de răspundere.

Radu Coclici, deputat PSD de Alba, ne-a precizat: „Nu vom renunţa complet la condiţia de aleşi, însă nu vom participa decât la şedinţele care vizează alegerile anticipate, schimbarea Guvernului sau suspendarea preşedintelui. Dacă în cadrul USL s-a stabilit că vom intra în grevă parlamentară mă supun acestei decizii”. (N.I.T., A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai „Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. Am locuit în zonă și știu că s-au săturat de vorbe și de pliantele pe care le primesc la fiecare patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea