Rămâi conectat

Actualitate

Parlamentarii PSD vor depune AMENDAMENTE pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. „Copiii și pensionarii NU sunt o cheltuială”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorii și deputații Partidului Social Democrat vor depune în Parlament amendamente la bugetul de stat pentru majorarea alocațiilor și pensiilor în 2021, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, după ședința BPN de luni. „Putem să găsim suficiente resurse”, susțin social democrații.

„Toate promisiunile noastre din campanie, felul în care am argumetat în bugetul alternativ, vor fi în amendamente la buget. Am argumentat că în aceleași condiții de deficit bugetar putem să găsim suficiente resurse și pentru creșterea punctului de pensie și pentru salarii și alocații”, a declarat Radu Oprea.

Oprea a adăugat că aceste categorii nu trebuie privite ca „niște cheltuieli”.

„Este vorba de o întreagă filozofie a bugetului public. Nu trebuie să îl privim strict contabil. Când ne raportăm la copii și pensionari ca la o cheltuială, lucrul acesta este greșit. Când schimbăm prioritățile și ne uităm la oameni vom găsi și bani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit proiectului de buget, în 2021 pensiile vor fi înghețate, urmând ca abia din ianuarie 2022 punctul de pensie să fie majorat cu rata inflație plus 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

PSD cere eliminarea de urgență a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Social democrații cer introducerea de urgență pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Am constatat ipocrizia celor de la PNL când ne-am uitat în buget. În buget sunt prinși banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Să se hotărască. Le solicităm ca mâine să introducă pe ordinea de zi propuenrea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, susține Radu Oprea.

Președintele PNL, Ludovic Orban a vorbit miercuri despre pensiile speciale în general, și pensiile speciale ale parlamentarilor în special. Liderul PNL spune că atunci când proiectul de lege inițiat de PNL în legislatura trecută va intra la vot în Parlament, liberalii se vor pronunța în favoarea aceastuia.

Între timp și PSD a depus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea