Rămâi conectat

Politică Administrație

Parlamentarii PSD, PC, UNPR şi UDMR au îngropat definitiv întăbularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 comunicart presaComunicat de presă PNL Alba

Din păcate, PSD continuă să își bată joc de interesul cetățenilor și dovedește că interesele pentru care luptă sunt interesele baronilor săi, sau interesul de partid. O nouă mostră în acest sens ne-a fost oferită în cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor de marţi, 8 aprilie, ședință în care, noua majoritate parlamentară controlată de către PSD, şi din care fac parte şi parlamentarii UNPR, PC şi UDMR, a votat împotriva Proiectului de Lege iniţiat de președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, privind prima întăbulare a terenurilor agricole şi forestiere. Deși Partidul Național Liberal a susținut continuu acest proiect, mașina de vot a PSD-ului a funcționat, iarăși, în detrimentul cetățenilor României, iar proiectul a fost respins, blocându-se astfel şansa a peste 4 milioane de români de a-şi întăbula gratuit terenurile.

PNL Alba condamnă această atitudine total contrară interesului public pe care PSD și asociații o dovedesc din nou. PSD a boicotat permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie. După ce proiectul a fost inclus în cele din urmă, săptămâna trecută, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, reprezentanţii noii majorităţi parlamentare au respins solicitarea PNL ca raportul, aflat în dezbatere pe punctul 21, să fie trecut pe poziţia a 5-a pentru a permite dezbaterea şi adoptarea lui în regim de urgenţă.

Proiectul propus de președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse procesul întăbulării. În acest sens, PNL a identificat sursele de finanţare, constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare, pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, domnul Dacian Cioloş.

Din păcate, însă, prin votul din 8 aprilie, parlamentarii PSD, PC, UNPR şi UDMR au îngropat definitiv întăbularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, dovedind încă o dată că, pentru PSD, garantarea proprietăţii rămâne un moft. Interesant este și numărul de voturi cu care a fost respins proiectul. Astfel, pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de 162 de voturi. Din 324 de deputați prezenți, au votat pentru 160 (așadar, au lipsit doar două voturi), 147 de voturi au fost împotrivă (așa au considerat PSD și asociații că reprezintă interesul celor care i-au votat în 2012) și s-au înregistrat, de asemenea, și 16 abțineri.

După ce au scos PNL de la guvernare pentru a aduce în locul său UDMR-ul, PSD-iștii îşi dau arama pe faţă şi resping, iată, iniţiative legislative benefice pentru cetățeni. Iar ceea ce este culmea ipocriziei este faptul că proiecte precum cel respins azi de PSD și asociații, au fost asumate de PSD în numele USL în faţa cetăţenilor, acel USL pe care premierul Victor Ponta îl regretă teatral în fiecare zi.

Prof. Adrian SIMION,

Purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea