Rămâi conectat

Curier Județean

„Părinţii şi preadolescenţii” – Proiect local de prevenire a consumului de droguri în familie, implementat de CPECA Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de alcool denumit „Părinţii şi preadolescenţii”.

Obiectivul general al acestui proiect vizează creşterea factorilor familiali de protecţie în consumul de alcool, tutun şi droguri la preadolescenţi prin organizarea, în perioada ianuarie – mai 2016, a 6 activităţi de prevenire cu 20 de părinţi (2 grupe a câte 10 persoane) ai elevilor preadolescenţi aflaţi în situaţii de risc faţă de consumul de droguri, cu vârste între 10-14 ani, care prezintă probleme de adaptare şi randament şcolar scăzut, probleme precoce sau peristente de comportament.

Activităţile din cadrul acestui proiect se încadrează în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016 Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.2. obiectiv specific 2. Dezvoltarea rolului proactiv al famiiilor în viaţa copiilor în vederea formării sau întăririi abilităţilor pentru creşterea infuenţei factorilor de protecţie, activitatea 2.2. Implementarea unor proiecte pilot locale de tip „Şcoala părinţilor” de formare de abilităţi cu rol de factori de protecţie în consumul de droguri.

”Conform celor mai recente studii realizate atât în populaţia şcolară, cât şi în cea generală, în România, canabisul este cel mai consumat tip de drog, în special în rândul tinerilor. Pentru prima oară în întreaga perioadă de monitorizare, canabisul este pe acelaşi loc cu heroina în ceea ce priveşte cererea de tratament ca urmare a consumului de droguri. De asemenea, şi în ceea ce priveşte piaţa drogurilor, se ramarcă o creştere în anul 2014 a cantităţii de canabis-masă verde recoltată, în timp ce numărul capturilor la nivel stradal, creşte în fiecare an. (Raport naţional privind situaţia drogurilor 2015-Agenţia Naţională Antidrog)”, precizează Claudiu Dușa, coordonator CPECA Alba. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM În cadrul ședinței de colegiu prefectural, directorul AJOFM Alba a prezentat obiectivele avute anul trecut. Aproximativ 6500 de persoane au intrat pe piața muncii și aproape 13.000 de oameni au fost ajutați prin servicii de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea