Rămâi conectat

Ştirea zilei

Părinte Trifan Mititean a trecut la cele veșnice: A slujit cu credință în două parohii din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părinte Trifan Mititean a trecut la cele veșnice: A slujit cu credință în două parohii din județul Alba

Părinte Trifan Mititean, preot la parohia Stâna de Mureş și la Biserica din Poiana Sohodol, județul Alba, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de joi, 9 februarie 2023.

Vrednicul de pomenire părinte Trifan Mititean, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel, protopopiatul Luduș, între anii 1984-2012, a trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 9 februarie 2023. Slujba înmormântării va avea loc duminică, 12 februarie a.c., de la ora 14.30, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel.

Părinte Trifan Mititean s-a născut în data de 20 august 1942, în satul Sântioana, comuna Mărişel, judeţul Bistriţa-Năsăud, într-o familie de vrednici creștini și gospodari, care i-au insuflat de mic dragostea de Dumnezeu și de Biserică. După absolvirea școlii primare în satul natal, a urmat studiile liceale și universitare la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. În anul 1966, s-a căsătorit cu tânăra Livia Culda, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu doi băieți.

După ce a primit Taina Sfintei Preoții, a slujit timp de șase ani în parohia Stâna de Mureş, judeţul Alba, după care a plecat spre inima Țării de Piatră a Munților Apuseni, în localitatea Poiana Sohodol. Aici și-a dedicat activitatea atât pentru propovăduirea cuvântului Evangheliei, cât și pentru restaurarea și înfrumusețarea bisericii parohiale.

Din anul 1984, s-a stabilit în satul Sărmășel, din mănoasa și binecuvântata Câmpie a Transilvaniei, loc în care a slujit cu multă râvnă, smerenie și înțelepciune până în anul 2012, când a venit vremea pensionării. În ciuda unei neputințe fizice, a continuat să slujească atât în parohia Sărmășel, cât și în comunitățile învecinate.

La data de 9 februarie 2023, părintele Trifan Mititean a trecut în veșnicie, la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o familie binecuvântată, precum și o activitate pastoral-misionară deosebită, consacrată întru totul slujirii lui Hristos și semenilor. Slujba înmormântării va avea loc duminică, 12 februarie a.c., de la ora 14.30, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții întru Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam.

Sursa: reintregirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea